Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Ангелов: Не обсъждаме вариант за отваряне на заведенията

Министър Ангелов: Не обсъждаме вариант за отваряне на заведенията

Към момента не обсъждаме вариант за отваряне на заведенията. Covid-19 преподреди нашите приоритети.

Към момента не обсъждаме вариант за отваряне на заведенията. Covid-19 преподреди нашите приоритети. Приоритет пред българската държава са здравеопазването, образованието и спортът. След тях са всички останали. Нека да няма сърдити, няма място за емоция в момента, място е за разум. С този разум, ние ще успеем да победим това, пред което сме изправени, а то е война. Вече има над 2 млн. души починали в целия свят. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов след срещата с директорите на РЗИ-тата на Бургас, Ямбол и Сливен, РУО и Агенцията по социално подпомагане. 

Основна тема на срещата е планът за ваксинация срещу вируса. По думите на министъра, процентът на желаещите да се ваксинират в шести регион (Области Бургас, Сливен и Ямбол) е по-голям от средния за страната. "Създадена е необходимата организация за ваксинирането в домовете за възрастни хора и на учителите. Имахме намерение ваксинирането да започне тази седмица, но заради намаления брой ваксини при доставката,  ще се отложи малко. Хубавото е, че желаещи да се ваксинират учители и потребители на социални услуги в този шести регион, с трите области, е по-голям от средния за страната. До края на тази седмица има шанс да стартира втората фаза на ваксинацията в този регион", коментира проф. Ангелов. 

Той заяви още, че процентът на преподавателите заявили желание да се ваксинират е 30%, като броят им се увеличава постоянно. Процесът е динамичен. Ваксини ще има за всички българи, добави министърът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега