Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Шишков: Магистрала „Европа“ представлява много проблеми и малко строителство

Министър Шишков: Магистрала „Европа“ представлява много проблеми и малко строителство

Това каза днес министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след инспекцията на изграждащия се инфраструктурен обект.

Магистрала „Европа“ представлява много проблеми и малко строителство.Започваме да решаваме всички проблеми един по един. Това каза днес министърътна регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след инспекциятана изграждащия се инфраструктурен обект и Граничния контролно-пропускателенпункт „Калотина“, която направиха заедно с вицепремиера и министър навътрешните работи Иван Демерджиев. В проверката участваха още регионалниятзаместник-министър Захари Христов, инж. Иво Иванов – председател наУправителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, инж. Десислава Паунова –член на Управителния съвет на агенцията, и представители на Главна дирекция„Гранична полиция“ и на строителя на АМ „Европа“ в участъка между Калотина иДрагоман. 

Между пункта и магистралата има участък с дължина 150 м, който е извънпроекта. За да се реши проблемът, е необходимо да се одобри разширение напътното платно на магистралата в посока граничния пункт и заедно с кмета наДрагоман да се одобри подробен устройствен план. Ще направим така, че пунктътда се свързва с автомагистралата, а не с двулентов път, каза още министърШишков. Водят се разговори за допълване на разрешението за строеж. Процедуратае в напреднал етап и очаквам проектът да бъде внесен от строителя за одобрениеслед около месец, допълни той. 


Снимка: МРРБ

Одобрихме подробния устройствен план за последния участък от магистралата– между Сливница и София. Той ще се забави, защото трябва да се строи законно,след като разрешението за строеж влезе в сила, категоричен бе министърът. Идопълни, че това няма да стане по-рано от следващите три – четири месеца,защото е необходимо извършване на отчуждаване на терените, които ще бъдатзасегнати от изграждането на трасето. Забавянето при този участък е най-голямои няма кой да върне седемте изгубени месеца заради липсата на ПУП. Засъжаление, краят на 2023 година няма да може да бъде времето, в коетомагистралата ще бъде завършена в цялост, каза още министър Шишков. 

Надяваме се до Нова година част от отсечката между ГКПП „Калотина“ иДрагоман да се направи опит да бъде пусната, макар и с временна организация надвижението. Каквото е възможно от щетите по отношение на проектиране изабавяне, ще бъде коригирано в рамките на закона, информира той. 

След направения днес обход заедно с вицепремиера Демерджиев намерихме двеместа за паркиране на тежкотоварни автомобили, за да не създават проблеми наГКПП „Калотина“. Предвиждаме съвместно да процедираме уширение за паркинги,информира регионалният министър. 

Паркирането е изключително важен въпрос за работата на пункта, който небеше уреден. Набелязали сме стъпки за неговото решаване, така че да се намерятместа, които изцяло да задоволят нуждите на пункта и да не се стига допаркирали на пътя камиони, каза вицепремиерът Демерджиев. 

Строителството на втория етап на граничното съоръжение също започна.Целта е след като бъде изградена магистралата, тя да се свърже с пункт с многопо-голям капацитет. Срокът за изпълнение е 180 дни, като стремежът е трафикътда не се затруднява, каза още той. 

Министър Шишков допълни, че новият пункт ще бъде с много повече кабинкиза контрол, ще придобие естетичен вид и ще стане много по-функционален ипроходим.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега