Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Стоянов от Бургас: Божков ще бъде задържан след завръщането си у нас

Министър Стоянов от Бургас: Божков ще бъде задържан след завръщането си у нас

"Грешки има и то от много хора, които ако не бяха допуснати, вероятно днес нямаше да сме тук", заяви по време на откриването на паметна плоча в памет на убитите от автобус с мигранти полицаи в Бургас.

„Днес отдаваме почит на двама доблестни служители на МВР, които изгубиха живота си, докато изпълняват служебните си задължения. За съжаление 2022 г. е най-трагична и мрачна в историята на Министерството на вътрешните работи за последните повече от 20 години. През изминалата година, при изпълнение на служебните си задължения, живота си загубиха петима служители. Надявам се това да е последната толкова мрачна и тъмна година година за МВР. Грешки има и то от много хора. Неправилна координация, комуникация и организация на дейността на всички ангажирани структури в борбата с нелегалната миграция. Ситуацията с нелегалната миграция и към момента е изключително динамична. Само за последното денонощие имаме предотвратени около 800 незаконни опита за преминаване на българката граница. Във вътрешността на страната са задържани 80 нелегално преминали мигранти. Ситуацията е сложна, но правим всичко, което зависи от нас. Има командировани много служители от вътрешността на страната, които оказват съдействие на колегите.” Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на откриването на паметна плоча в памет на убитите от автобус с мигранти полицаи в Бургас. 

Министърът посочи, че все още няма официален отговор от страна на президента относно поисканото отстраняване на главния секретар на МВР Петър Тодоров, но от позицията му остава с убеждението, че президентът ще вземе решение без да вземе под внимание всички случаи, които са изброени в мотивираното искане, които той е изредил относно пропуски в професионалното ръководство на главния секретар Петър Тодоров. 

"Това са пропуски, които ако не бяха допуснати, вероятно днес нямаше да сме тук. Ако не бяха допуснати съществени пропуски, днес убиецът на Митко от Цалапица щеше да е там, където му е мястото. А именно в ареста. Ако не бяха допуснати тези пропуски, днес между нас може би щеше да бъде убитият психолог от София", заяви той.  

МВР е запознато с връщането на бизнесмена Васил Божков у нас и ще си изпълни задълженията по закон. Той ще бъде посрещнат, приведен при прокурор, където ще му бъдат повдигнати обвинения, ще му бъде наложена мярка за неотклонение и т.н.", добави Калин Стоянов. 

По повод убийството на Алексей Петров, вътрешният министър заяви, че се работи върху всички версии. Част от тях са: отмъщение или евентуално неуредени финансови отношения, посочи той. Все още няма заподозрени за убийството.

Коментар на вътрешния министър

Коментар на вътрешния министър

Публикувахте от Новините на NOVA в Четвъртък, 24 август 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега