Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Стоянов за мигрантския поток: Ситуацията на границата е спокойна, положението е под контрол

Министър Стоянов за мигрантския поток: Ситуацията на границата е спокойна, положението е под контрол

Министър Стоянов каза също, че няма проблем с издаването на новите лични карти.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов увери, че ситуацията с мигрантския поток на българо-турската граница е изключително спокойна и няма никакъв повод за притеснения. Той е категоричен, че ресорните служители се справят отлично и това е дало желания резултат. 

„Ситуацията е изключително спокойна, положението е под контрол. От последното денонощие имаме 187 граждани на трети страни, които са се опитали незаконно да преминат българо-турската граница. За справка – на същата дата миналата година са били 1028. От началото на годината до момента незаконно опитали да преминат границата са около 19 000 граждани на трети страни. За същия период на миналата година те са 73 000. Продължава трайната тенденция за намаляване на мигрантския натиск. Успяхме да покажем на нелегалните мигранти, че не бива да минават през България към Европа, тъй като трудно ще преминат българо-турската граница“, каза Стоянов. 


Министър Стоянов каза също, че няма проблем с издаването на новите лични карти. „Единствено по отношение на експресната поръчка имаме затруднения, за която стана ясно, че решението е взето преди около 5 години. Ние работим по въпроса да облекчим тази процедура“. 

Той призна, че към момента има проблем с издаването на експресни поръчки на шофьорски книжки и каза, че „това засяга цяла Европа, не само България. Работи се по въпроса на Европейско ниво. Надявам се, че в следващите дни ще бъде изчистен проблемът“. 


Министър Стоянов бе специален гост на церемония в Царево, на която за шести поред път бяха връчени Българските туристически награди.  Вътрешният министър Калин Стоянов получи специално учредена награда „Приятел на туризма“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега