Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Тагарев: България ще продължи да оказва всестранна подкрепа на Украйна

Министър Тагарев: България ще продължи да оказва всестранна подкрепа на Украйна

„Руските провокации в Черно море препятстват свободното корабоплаване, увеличават риска от инциденти и от ескалация на напрежението.", заяви още Тагарев на среща с министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников в Одеса.

На 21 август министърът на отбраната Тодор Тагарев посети Одеса и се срещна с министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников. След официалните разговори двамата министри дадоха съвместна пресконференция. Министър Тагарев изрази благодарност за топлото посрещане в Украйна и подчерта значението на личния контакт за укрепване на двустранното сътрудничество.

В контекста на руската агресия срещу Украйна министър Тагарев посочи, че средата за сигурност е силно изменена, след като през февруари 2022 г. бяха атакувани основите на европейската архитектура за сигурност. България подкрепя законните действия за защита от руските военни действия и възстановяването на териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

„Руските провокации в Черно море препятстват свободното корабоплаване, увеличават риска от инциденти и от ескалация на напрежението. В тези условия тясната координация на усилията с крайбрежните ни съюзници Румъния и Турция има за цел да се засили наблюдението и ситуационната ни осведоменост“, посочи той.

„Страната ни е солидарна с украинските усилия, както на двустранна основа чрез оказване на политическа, хуманитарна и военно-техническа подкрепа, така и в рамките на членството си в НАТО, ЕС и ООН. В тази връзка взетото решение за преминаване от двуетапен към едноетапен процес на присъединяване на Украйна към НАТО потвърждава, че мястото й е в евроатлантическото семейство“, увери министър Тагарев.

„България ще продължи да оказва всестранна подкрепа на Украйна. Ангажиментът ни остава непоколебим и се основава на споделените ни ценности и вековните ни исторически връзки“, каза министър Тодор Тагарев в заключение.

Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников благодари на България за оказаната помощ и изрази тревога от действията на Русия в Черно море, като подчерта стратегическото значение на зърнената сделка, тъй като продоволствената криза по света е и криза на сигурността.

В рамките на посещението си в Одеса министърът на отбраната Тодор Тагарев бе посрещнат от генералния консул на Република България Светослав Иванов, проведе разговори с представителите на българската диаспора и им дари български книги. По-късно той посети военна база на украинските военноморски сили и положи цветя на Паметника на загиналите моряци в руско-украинската война.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега