Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министрите обсъждат роуминга и химическите оръжия в първото си заседание за 2015-а

Министрите обсъждат роуминга и химическите оръжия в първото си заседание за 2015-а

Два законопроекта са включени в днешното заседание на правителството, което ще е първото за новата 2015 година. Министрите ще разгледат промени в Закона за електронните съобщения, свързани регламентите относно роуминга в обществени мобилни съобщителни мрежи в рамките на Европейския съюз. Втората важна точка в дневния ред е забраната на химическото оръжие.

Два законопроекта са включени вднешното заседание на правителството, което ще е първото за новата 2015година.Министрите ще разгледат промени вЗакона за електронните съобщения, свързани регламентите относно роуминга в обществени мобилнисъобщителни мрежи в рамките на Европейския съюз. Втората важна точка в дневния ред е забраната на химическото оръжие.

Промените в телекомуникациите включват определянена ефективни, пропорционални и възпиращи санкции за нарушаване на регламента –от 400 хил. до 2 млн. лв. при нарушаване на задълженията за прилагане намаксимални цени на едро за роуминг услуги, от 50 хил. до 2 млн. лв., когатонарушенията са по отношение цените на дребно и от 10 хил. до 100 000 лв. за нарушения на задължения, свързани синформиране на потребителите за техните права при ползване на роуминг услуги.

Измененията във втория закон – зазабрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества итехните прекурсори, са свързани с прецизиране на съществуващите разпоредбиотносно реда и условията за издаване на съответните документи за износ, внос итрансфер на химически вещества и техните прекурсори.

Очаква се днес кабинетът дапредложи на Президента на Република България да издаде указ за удостояване сорден „Стара планина” на доц. Атанас Щерев за заслугите му в областта нарепродуктивната медицина и развитието на модерното акушерство и гинекология.

Запредседател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти вхуманната медицина ще бъде определен заместник-министърът на здравеопазванетод-р Бойко Пенков, а за съпредседател от българска страна на междуправителственитекомисии „България – Бавария” и „Бавария – Баден-Вюртенберг” –заместник-министърът на външните работи Румен Александров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега