Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министърът на правосъдието Цецка Цачева откри съдебна зала в Бургаския затвор

Министърът на правосъдието Цецка Цачева откри съдебна зала в Бургаския затвор

Помещението е специално обособено и оборудвано с всички реквизити за провеждане на съдебно заседание.

Министърът направосъдието Цецка Цачева откри съдебна зала в Затвора в Бургас.Създаването на изнесения пункт за съдебни заседания е успешен пример завзаимодействие между съдебната и изпълнителната власт. Залата е обособена по инициативана председателите на бургаските съдилища и активната подкрепа на началника наЗатвора.

Помещениетое специално обособено иоборудвано с всички реквизити за провеждане на съдебно заседание, като е спазене принципът за равнопоставеност на страните и върховенство на съда. Залатаразполага и с места за зрители. По определени дела, с оглед сигурност иикономия, когато участниците в процеса - страни и свидетели са лишени отсвобода, по преценка на съдебния състав делото ще се насрочва на пункт въввъпросната съдебна зала.

На откриванетоприсъстваха Деница Вълкова - председател на Апелативен съд – Бургас, БорянаДимитрова - председател на Окръжен съд - Бургас, Панайот Генков - и.ф. председател наАдминистративен съд – Бургас, Яна Колева - председател на Районен съд – Бургас,както и четиримата европейски съдии, които са на стаж в Административния съд вобластния град. Магистратите бяха посрещнати от началника на Бургаския затворБранимир Мангъров.

Създаването на съдебната зала цели спестяванена средства при стриктно спазване на закона и нормите, които регламентиратначина на провеждане на един наказателен процес. Пропускателният режим еидентичен с този във всяка една съдебна палата в страната, каза правосъдниятминистър в отговор на журналистически въпрос за публичността на съдебния процеси увери, че тя няма да бъде засегната.

По-рано през деняминистър Цачева проведе в Апелативния съд в Бургас среща с административнитеръководители от съдилищата и прокуратурите в Бургас и със съдии. Темата наразговора беше съдебната реформа, както и очакванията на магистратите ресорнотоминистерство да бъде гарант за отстояване независимостта на съда и отразяванена добрите практики в системата.

Цачевапредстави инициативите на правосъдното ведомство и подчерта, че разчита съдиитеот страната да се включват в експертните работни групи в министерството, за дасе ползва тяхната експертиза и практика.

Друг акцент от дискусията с министър Цачева беше забраната закомандироване на съдии на незаета длъжност. Председателите на съдилищатаизразиха становище, че тази забрана създава изключителни организационнипроблеми и е необходимо спешно да бъде отменена, за да се даде възможност макари за ограничен срок да се командироват съдии и да се формират съдебни състави,за обезпечаване на срочно и качествено правосъдие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега