Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Минитър Вътев: Целта ни е земеделието да стане национален приоритет

Минитър Вътев: Целта ни е земеделието да стане национален приоритет

БАБХ, Фонд "Земеделие" и Министерството на земеделието - тези 3 структури трябва да работят в пълен синхрон, категоричен е земеделски министър

"Аз още не съм започнал, за да хвърлям оставка. Ако ще хвърлям оставка отсега, аз нямаше да приема поканата да започна", заяви пред БНР министърът на земеделието Кирил Вътев. "Почти нищо не ме изненадва. Лошото е, че още преди клетвата бяха освободени всички зам.-министри и нямаше възможност да се получи необходимото предаване/приемане. В същото време новите назначения не се случват бързо. Текат проверки. Това, което ми се случва, е да съм единственият човек, който има право на подпис". Вероятно никой от досегашните заместници няма да остане, отбеляза Вътев в предаването "Преди всички". И добави:"Аз не искам да говоря за това, че до момента някой не си е вършил работата или заварваме някакво тежко наследство. Който и да застъпи, наследството никога няма да е леко". 

"Ще работим с ясни, измерими показатели, цели и срокове. Ще работим за повишаване на ефективността във всички звена на агрохранителната верига. Много от нашите намерения зависят от решения в НС. Една от най-важните цели е земеделието да стане национален приоритет", каза новият министър. "Ще работим единствено и изцяло в полза на земеделските производители и ще работим по цялата агрохранителна верига, за да може преработвателният сектор да ползва все повече суровини от български произход", декларира той.

По думите му няма да има приоритет нито за земеделските производители, нито за преработвателите. "Искаме да създадем необходимите предпоставки по тази агрохранителна верига, за да започнат да си говорят и да работят заедно. Като построим продуктови линии в агроранителната верига, ще направим оценка на съответните звена и в най-слабите звена трябва да вложим най-много усилия".

БАБХ, Фонд "Земеделие" и Министерството на земеделието - тези 3 структури трябва да работят в пълен синхрон, категоричен е земеделски министър. "Всички се вълнуват от кадровите промени. Винаги съм се чудил защо като дойде нов министър се прави т.нар. метла. Не съм партийно назначение. Нямам партийни пристрастия. Бих работил с всички политически сили в парламента, стига да имат визия, идеи и добри намерения. /.../ Искаме да проверим къде има проблеми, на какво се дължат те и чак тогава ще вземем мерки".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега