Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мисия на ЕИБ посети Бургас, като финална част от преговорите за изграждане на Детската болница

Мисия на ЕИБ посети Бургас, като финална част от преговорите за изграждане на Детската болница

На анализаторите от Европейската инвестиционна банка беше представен и теренът на бъдещата Болница, която предстои да се изгради в непосредствена близост до Университетска многопрофилна болница за активно лечение Бургас.

Мисия на Европейската инвестиционна банка бе на посещение в Бургас, като последен етап от преговорите на Общината с Банката за изграждането на Детската болница в града.

Така се слага край на проучванията, извършвани от банковата институция за финансовата стабилност на Общината, на възможностите й за обслужване на финансовата подкрепа и цялостното съдържание на проекта за създаване на Детската болница в Бургас.

В рамките на интервютата на банковите експерти – Атанас Иванов, Енрике Тревиньо и Мартин Голес, бяха обсъдени всички аспекти и етапи на осъществяване на проекта:

- Стратегически контекст на проекта – анализ на система на здравеопазването в България, на пазара на педиатричните услуги в България, процедури за изпълнение на проекта и прилагане на Закона за обществени поръчки, организационна структура на екипа за изпълнение на проекта от страна на Общината.

- Технически аспекти на проекта – локация на терена, представяне на концептуалния проект, екологични аспекти и постигане на параметрите на таксономията, предвидени мерки за енергийна ефективност, иновативни методи и модели, заложени при проектирането и изпълнението на инфраструктурата на Болницата.

- Финансови аспекти на проекта – подробен икономически и финансов анализ на инвестицията, необходим паричен поток в процеса на изграждане, индикативна стойност на строителството, оборудването, други разходи, съотношение разходи за строителство/оборудване, строителство/обзавеждане, календар на инвестициите и финансово-икономически модел за развитие на лечебното заведение в краткосрочен и средносрочен план.

На анализаторите от Европейската инвестиционна банка беше представен и теренът на бъдещата Болница, която предстои да се изгради в непосредствена близост до Университетска многопрофилна болница за активно лечение Бургас.

Общата оценка на експертите е, че е разработен един изключително добре подготвен и мотивиран проект, в който са взети предвид всички обстоятелства, които следва да бъдат отчетени при реализиране на подобна голяма и комплексна инвестиция. Едновременно с това са предвидени и адекватни мерки за реакция при възникване на форсмажорни обстоятелства по време на изграждане на болницата. Високо оценена беше и подкрепата от страна на екипа от чуждестранни експерти на IDOM, осигурени с помощта на Европейската банка.

След края на посещението екипът на ЕИБ следва да изготви окончателно становище за финансовата и институционална устойчивост на проекта, което трябва да се случи в рамките на следващите седмици и да доведе до финализиране на договора за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болници „Св. Анастасия“ Бургас, за който Общински съвет Бургас има решение.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега