Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мисия "Идеалната Коледа": По петите на добрия старец в интернет

Мисия "Идеалната Коледа": По петите на добрия старец в интернет

11 дни остават до Коледа и всеки от нас, тайничко или не, вече трепне от нетърпение да види какво ще открие на 25-и декември под елхата. Най-много, разбираемо, се вълнуват децата. Докато отброяват първо дните, а след това и часовете до Рождество, може да проследят задачите и пътешествията на Дядо Коледа в интернет.

11 дни остават до Коледа и всеки от нас, тайничко или не, вече трепне отнетърпение да види какво ще открие на 25-и декември под елхата. Най-много,разбираемо, се вълнуват децата. Докато отброяват първо дните, а след това ичасовете до Рождество, може да проследят задачите и пътешествията на ДядоКоледа в интернет. Днес в рубриката „Мисия „Идеалната Коледа“ ще Ви предложимняколко начина да тръгнете по петите на добрия старец.

Първият, разбира се, е коледният контролен център на Военновъздушните силина САЩ. Те следят за безопасността на шейната на Дядо Коледа в празничната нощвече повече от 60 години. От NORAD (The North American Aerospace DefenseCommand) вече се подготвят заголямото пътуване на добрия старец.

На официалната страница тече брояч допотеглянето му от Северния полюс, а докато чакат, малчуганите могат да сеотдадат на забавни игри или да научат нещо повече за историята и традицията напразника.

Проектът на американските ВВС стартира през 50-те години на миналия век,когато по погрешка телефонът на базата попада в рекламна кампания на горещалиния, на която децата можели да се свържат с Дядо Коледа. Вместо да откаже надецата, полковник Хари Шауп решава да провери радарите и да даде точнаинформация за курса на шейната. Днес NORAD има специална онлайн платформа, където тазиинформация постоянно се опреснява.

Другата възможност да проследите пътешествието на добрия старец впразничната нощ е специалната платформа на Google „Къде е Дядо Коледа“. Тя е на разположение намалчуганите на български език и предлага празничен календар с игри, любопитни фактии видеоклипчета.

В нощта на 24-и декември децата ще могат и да проследят вреално време къде се намира шейната на Дядо Коледа. Програмистите на платформата ще предават на живо информацията от таблото зауправление на Дядо Коледа – технологията, която движи шейната му по време напразничната му обиколка. То е снабдено с най-новите версии на картите на Google. Платформата ще проследи пътешествието,давайки повече информация за някои от спирките на добрия старец.

Сайтът „Tracking Santa“пък ни информира, че тази година Дядо Коледа ще пътува с напълно обновенашейна, последен модел на технологиите. На Бъдни вечер специалистите ще следят вреално време пътешествията на добрия старец, а дотогава ще пускат редовниобновления за работата на Северния полюс.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега