Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мисия "Идеалната Коледа": Празнични игри за цялото семейство

Мисия "Идеалната Коледа": Празнични игри за цялото семейство

10 дни остават до Коледа! Средата на декември е и макар синоптиците да развалиха надеждите ни за сняг по празниците, това съвсем не означава, че липсват забавления. Днес в рубриката ни „Мисия „Идеалната Коледа“ ще Ви разкажем за няколко забавни игри, които можете да играете с приятели или със семейството си – на коледно парти, в празничната вечер или в аванс, докато отброявате дните до 25-и декември.

10 дни остават до Коледа! Средата на декември е и макар синоптиците даразвалиха надеждите ни за сняг по празниците, това съвсем не означава, челипсват забавления. Днес в рубриката ни „Мисия „Идеалната Коледа“ ще Виразкажем за няколко забавни игри, които можете да играете с приятели или съссемейството си – на коледно парти, в празничната вечер или в аванс, докатоотброявате дните до 25-и декември.

„Кой/какво съм аз“ – това е една от най-известните парти игри за маса, но вколеден вариант. Подходяща е за всички възрасти и може да се превърне винтересно занимание по време на празничния сезон. Предварителната подготовка еминимална – необходимо е да напишете на листчета герои или предмети, свързани спразника – Дядо Коледа, Рудолф, Гринч, елф, Снежанка, коледната елха,венецът...

Сгънете бележките и ги пъхнете в коледна шапка. Всеки от участниците тегли по едно листче и запаметява своя герой, предметили символ. Останалите участници трябва да познаят кой/какво сте като Визададат 20 въпроса, на които трябва да можете да отговорите с да или не. Койтопознае пръв, получава точка – бастунче, звездичка или каквото там решите дабъде наградата му. Ако никой не познае, точката остава за Вас. За събралиянай-много точки участник може да подготвите и някаква награда.

Същата игра може да трансформирате и в също толкова популярнитешарада/филми – героят, символът, книгата, песента или филмът се обясняват сжестове, като обясняващият няма право да говори или да посочва, ако става думаза наличен в стаята предмет. Добре е предварително да уточните жестовете, коитода уточняват какво ще бъде обяснено, т.е. категориите.

Обратният вариант на играта също е забавен – всеки тегли листче с коледенгерой и го прикрепя на челото си, без да види кой му се е паднал. След товаучастниците поред задават по един въпрос, на който останалите могат даотговорят с да или не, така че да се опита да познае кой герой му се е паднал.

„Нарисувай ми песен“ – единият от участниците трябва да илюстрира върхухартия популярна коледна песен. Останалите трябва да познаят заглавието. Зацелта е добре също да подготвите листчета, които участниците да теглят.Постарайте се да подберете заглавия, които са известни на всички участници.  

„Носът на Рудолф“ – разпечатайте или нарисувайтепортрет на популярното еленче от впряга на Дядо Коледа. След това подгответе ичервения му нос – парче картон, понпон или голямо копче. Всеки от участницитепоставя шал пред очите си и се завърта три пъти, след което трябва да се опитада постави носа на мястото му. Който се окаже най-близо, печели. Същото можете да направите и с рисунка/картинка на снежен човек, като носът тук е във формата на морков.

„Какво се крие в кутията“ – опаковайте дребни подаръчета – преспапие(сфера, пълна с вода и брокатени късчета), лакомство, шапка и т.н. Всеки отучастниците трябва да избере пакет и да отгатне какво се крие в него или само сразглеждане и разклащане на пакета, или като Ви задава въпроси с отговор да/не.Ако познае, участникът може да задържи подаръка за себе си, ако пък не, трябвада посочи друг, който да се опита да познае. Играта приключва, когато ипоследният подарък бъде отворен.

„Звъни звънчето“ – поставете на празничната трапеза звънче. Всеки път,когато някой звънне с него, останалите трябва да вдигнат наздравица, да изпеятпесен или да изпълнят друго предварително уточнено условие. Може да комбиниратеидеята – при едно позвъняване да се случва едно нещо, а при две – друго нещо ит.н.

„Черен Петър с коледни картички“ – тази игра изисква малко повечепредварителна подготовка, но е особено подходяща за малчугани, ако организиратепо-голямо парти с деца и възрастни. Купете нечетен брой картички с еднакъвразмер – две по две еднакви и една различна. Залепете на гърбовете им цветнахартия и ги размесете. След това играта започва като класическия Черен Петър.

Картичките се разпределят между играчите. Всеки тегли, без да гледа, поедна карта от дясностоящия, като целта е да събере две еднакви, които прибираотделно от тези в ръката си. Който остане първи без карти в ръката си епобедител. Този, в когото остане „черният Петър“ – картичката без другарче,трябва да изпълни някакво условие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега