Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари иззеха 600 кубински пури на пункт Малко Търново

Митничари иззеха 600 кубински пури на пункт Малко Търново

Шест чувала с над 25 кг нарязан тютюн за цигари и 600 контрабандни кубински пури от световноизвестната марка „Cohiba Habana Cuba” заловиха митническите инспектори на митнически пункт Малко Търново.

Шест чувала с над 25 кг нарязан тютюн за цигари и 600 контрабандни кубински пури от световноизвестната марка „Cohiba Habana Cuba” заловиха  митническите инспектори на митнически пункт Малко Търново.

Кубинските пури без акцизен бандерол са открити в багажника на лек автомобил марка „Нисан Навара” с турска регистрация, който е пътувал в посока от България към Турция. Шофьорът на колата и неговите спътници са обявили на българския митнически пункт, че не пренасят стоки за деклариране.

При последвалата митническа проверка, инспекторите откриват пурите в два кашона от кроасани, покрити с лични вещи. Контрабандните пури са иззети, съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу 28-годишен турски гражданин с инициали C.K. с адресна регистрация в гр. Истанбул.

25-те килограма контрабанден тютюн също са открити в багажник на лек автомобил - „Опел Астра” с бургаска регистрация. Автомобилът е пътувал в посока от Турция за България, управляван от 39-годишната българска гражданка Ш. А. Срещу нея е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Пет опита за контрабанден внос от Турция са пресечени на туристическия митнически пункт в Малко Търново през последните три дни. Иззети са 28,5 кг тютюн за цигари, 600 пури, 136 броя контрабандни сребърни накити с общо тегло 868 грама и 56 комплекта мъжки дънкови облекла. Сребърните накити са открити в ръчния багаж на 55-годишната А. Б. от гр. Варна, пътуваща с автобус по редовен маршрут от Турция за България.

Контрабандните дънкови облекла е пренасял с лек автомобил 30-годишният Н.Н., румънски гражданин от китайски произход. Други 3,5 кг насипен тютюн за цигари са иззети от тайници под шофьорската седалка и в резервната гума на лек автомобил „Рено Лагуна” с бургаска регистрация. Колата е пътувала от Турция за България, управлявана от 42-годишния български гражданин И.М., който също е санкциониран с акт за митническо нарушение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега