Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари разкриха нелегална бензиностанция край Нова Загора

Митничари разкриха нелегална бензиностанция край Нова Загора

Открити и иззети са 3 589 литра дизелово гориво в пластмасови бидони, както и електрическа помпа и брояч с пистолет за зареждане.

Служители на "Митническо разузнаване и разследване" към Митница Бургас разкриха нелегална бензиностанция в района на Нова Загора. Открити и иззети са 3 589 литра дизелово гориво в пластмасови бидони, както и електрическа помпа и брояч с пистолет за зареждане.

Акцията е осъществена на 21-ви декември. Митничарите извършили проверка в частен имот - бетонна постройка, предназначена за трафопост. Сданието било разположено в близост до паркинг и е било ползвано от физическо лице.

При проверката митническите служители откриват в единственото помещение големи  PVC-бидони, пълни с около 1 000 литра гориво, а в последствие установяват  и наличието на двойна преградна стена. След отварянето на тайника се установява, че зад стената са укрити още бидони, съдържащи над 2 500 литра гориво. 

Цялото иззето количество от 3 589 литра е с характеристики, цвят и мирис на дизелово гориво. Не са представени документи за платен акциз и произход на горивото. Взети са проби за лабораторен анализ.

Преди няколко месеца в същия обект митническа мобилна група откри 40 литра нелегално дизелово гориво, уреди за зареждане и тефтер със записки за отразяване на оборота на нелегалната бензиностанция. На нарушителя вече е съставен акт за административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/ по предишния случай,  а за задържаната сега акцизна стока е образувано  и административнонаказателно производство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега