Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари спряха контрабандни стоматологични инструменти и сребро

Митничари спряха контрабандни стоматологични инструменти и сребро

Митническите служители на ГКПП „Лесово“ успяха да предотвратят два опита за нелегален внос на голямо количество стоматологични инструменти и сребърни накити от Турция. Контрабандните предмети са открити в микробуси и иззети. По случаите са съставени актове според Закона за митниците.

Митническите служители на ГКПП „Лесово“успяха да предотвратят два опита за нелегален внос на голямо количествостоматологични инструменти и сребърни накити от Турция. Контрабандните предметиса открити в микробуси и иззети. По случаите са съставени актове според Законаза митниците.

Стоматологичните инструменти саоткрити в  микробус с българскарегистрация, който е влизал в страната от Турция. Шофьорът и неговият спътникса обявили на българския граничен пункт, че не внасят стоки или валута задеклариране.

Митническите служители обаче извършват щателна проверка намикробуса по сигнал на служителите от Гранична полиция. При проверката, вбагажното отделение на микробуса са открити 16 вида професионалнистоматологични инструменти, общо 1 017 броя. Придружителят на шофьора есанкциониран като нарушител на Закона за митниците.

Що се отнася до среброто – то еоткрито в микробус с чуждестранна регистрация. Автомобилът пътувал от Турция заМолдова, като минавал през България транзитно. Шофьорът е декларирал, чепревозва употребявани лични вещи в пакети. При извършената щателна митническапроверка, в един от пакетите са открити 940 гривни, пръстени, обеци и другисребърни накити с общо тегло  2 883грама.

В част от другите пакети в микробуса са открити и иззети 10 000 къса /500 кутии/ цигари без акцизен бандерол. Водачът – румънски гражданин, есанкциониран според Закона за митниците.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега