Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Михалевски: Нужно е стабилно правителство, което да задвижи икономиката

Михалевски: Нужно е стабилно правителство, което да задвижи икономиката

Водачът на листата на Коалиция за България за Бургаска област инж. Димчо Михалевски и кандидатите за народни представители Христо Монов и Павел Маринов проведоха среща с представители на Бургаската търговско-промишлена палата.

Водачът на листата на Коалиция за България за Бургаска област инж. Димчо Михалевски и кандидатите за народни представители Христо Монов и Павел Маринов проведоха среща с представители на Бургаската търговско-промишлена палата. Пред хората от реалния бизнес Михалевски отбеляза, че държавата не е в добра кондиция по отношение на финансите и състоянието на икономиката.

Нужно е стабилно правителство, което да раздвижи затлачената през последните четири години икономика и нанесения сериозен удар на предприемачите, категоричен е водачът на червената листа. Според него ресурс за  може да се намери в спиране на загубата на приходи в резултат на голямата контрабанда и сивата икономика, намаляване на бюрократичните разрешителни режими. Димчо Михалевски заяви, че бързо трябва да се премахне политическият натиск и този на контролните органи над бизнеса и да се промени подоходната политика. Държавата трябва да подпомогне туризма, селското стопанство и да инвестира в модерни технологии.

Председателят на БТПП Цанко Иванов постави въпроса потреблението да се насочи от вносни към български стоки и попита дали има възможност за нов прочит на някои от договореностите с ЕС.  Други членове на палатата споделиха, че общините , общинските съвети и областните администрации в този си вид са непродуктивни. 

Димчо Михалевски заяви, че трябва да има децентрализиция на част от данъците, които да остават в общините за да се повиши тяхната роля. Той заяви, че финансирането за пътно строителство през мандата на ГЕРБ е най-ниското от 15 г. н асам и посочи нуждата от нов подход.  В отговор на въпрос  той каза, че внимателно трябва да се проверят договорите за концесия на пристанищата в Бургас и Несебър, и пое ангажимент да съдейства за направата на  контейнерно пристанище.

Първият в листата на КБ за Бургас изрази мнение, че шистовия газ не може да реши енергийните проблеми на страната. Той съобщи, че България е бедна на запаси от  питейна вода, затова ресурсите на Търговище, Варна и Добрич трябва да се съхранят, като огромно богатство, което след 50-60 г. ще е  безценно, а има опасност шистовият газ да го затрие.

На призива кандидатът за депутат Христо Монов да съдейства за разкриването на специалност „Психология” в Университет „Проф. Д-р Асен Златаров” той отговори, че първо трябва да бъдат приети общи стандарти за професията и заяви, че професионалното образование трябва да бъде съобразено със спецификата на региона.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега