Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Млада жена роди по нормален път в УМБАЛ "Дева Мария" след прекаран инсулт

Млада жена роди по нормален път в УМБАЛ "Дева Мария" след прекаран инсулт

Млада жена роди по нормален път в УМБАЛ "Дева Мария" след прекаран инсулт. Бременността на Драгомира е преминала под контрола на акушер-гинеколог, със съдействието на невролог и съдов хирург. Днес мама и малката Дияна са здрави и щастливи, а семейството мечтае и за трето дете.

Млада жена роди по нормален път в УМБАЛ "Дева Мария" след прекаран инсулт. Бременността на Драгомира е преминала под контрола на акушер-гинеколог, със съдействието на невролог и съдов хирург. Днес мама и малката Дияна са здрави и щастливи, а семейството мечтае и за трето дете.

Добромира претърпява исхемичен инсулт едва на 26 години. Младото семейство имамомиченце, но мечтае за още едно дете. Три години по-късно майката си прави скенер и се оказва, че няма проблем да забременее. За да бъде сигурна в своето и в здравето на детето си се обръща към акушер-гинеколога д-р Сибел Татарова.

"Цялата бременност на Добромира протечепод контрол. Назначихме специфични изследвания за тромбофилия – състояние,което се характеризира с повишена склонност към кръвосъсирване на организма и еживотозастрашаващо", обяснява д-р Татарова. Почти през цялата бременност Драгомира провеждатерапия с фраксипарин, заради риск от тромбози. Носи компресивен чорап, тъйкато качва над 20 кг. Младата жена е консултирана и непосредствено преди самотораждане от съдовия хирург д-р Галин Желев.

"Разширените вени увеличават риска отбелодробен тромбоемболизъм. При Драгомира направихме всичко възможно тя да родипо нормален път и нещата при нея минаха като по учебник", допълва опитниятакушер-гинеколог.

Загърбила тревогите и притесненията,Драгомира съветва жените с проблемна бременност да не се отказват бързо отжеланието си да родят по естествен път, а да потърсят опитен лекар, на коготода се доверят. С примера си, младата жена вече е успяла да стимулира нейнаприятелка, която въпреки съпътстващите усложнения по време на бременността, сенадява да даде живот на детето си без операция.  

"В УМБАЛ „Дева Мария” поощрявамеестественото раждане и при рискови бременности. Стига да има подходящ акушерскистатус и след проведена консултация със съответния специалист поекстрагенитални заболявания, дори жена с високо кръвно налягане, след ин витроили с очни проблеми може да роди нормално", коментира началникът на Родилнотоотделение на болницата -  д-р Валентин Ирмов.  

"Изборът на раждане е комплексна ииндивидуална оценка, която зависи най-вече от опита на самия акушер-гинеколог. Невинаги на 100 % сме сигурни, че едно раждане, дори и започнало нормално, щезавърши така, но сме длъжни да опитаме", допълва д-р Ирмов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега