Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Младежки експериментален театър представя "Храбър и Шивача"

Младежки експериментален театър представя "Храбър и Шивача"

"Храбър и Шивача" е новото премиерно заглавие, което Младежкият експериментален театър към Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. П. Владигеров" - Бургас ще представи пред бургаската публика.

"Храбър и Шивача" е новото премиерно заглавие, коетоМладежкиятекспериментален театър към Националното училище за музикално и сценичноизкуство „проф. П. Владигеров" - Бургас ще представи пред бургаската публика. Този път погледът на трупата е насочен към творчеството на Якоб и Вилхем Грим, които са написали повече от 150приказки и ни пренасят в един различен свят. 

Някои от тези приказки отдавна са забравени, но такива като "Червенаташапчица", "Пепеляшка", "Хензел и Гретел", "Снежанка и седемте джуджета", "Храбрият шивач" - изглеждат вечни. Те имат безброй сценични адаптации, номладите режисьори и сценаристи продължават да ги преработват.

Новият прочит напопулярната приказка е дело на Христо Хр. Симеонов, който е и режисьор напостановката.Публиката ще се потопи в един страхотен текст, с невероятночувство за хумор и проблеми, в които често се преплитат ревност, любов,засегнато честолюбие и илюзорни мечти.

На сцената зрителите ще видят ХристосСтаматиадис, Ралица Николова, Симеон Димов, Мария Димитрова, Йордан Андонов иСтоян Величков.Мултимедия, звук и светлина ще бъдат осъществениот Калин Николов и Димитър Узунов, а сценограф е Христо Хр. Симеонов.

Младежки експериментален театър ще представи "Храбър и Шивача" на 22 февруари - понеделник, от 19 часа, в Концертната зала на НУМСИ „проф. Панчо Владигеров”.Спектакълът се посвещава на 230 г. от рождението на Вилхелм Грим и в него всичко е оставено на въображението – особено скритите поуки. А те, както винаги, са най-важни...

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега