Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Много кал и още по-високи скорости във втория ден на "Бургас Офроуд"

Много кал и още по-високи скорости във втория ден на "Бургас Офроуд"

Втори поред ден, най-добрите състезатели по офроуд в България, мериха сили край морския град, който тази година домакинства на 5-ти финален кръг от Републиканския шампионат по офроуд.

Втори поред ден, най-добрите състезатели по офроуд в България, мериха сили край морския град, който тази година домакинства на 5-ти финален кръг от Републиканския шампионат по офроуд. „Бургас Офроуд“ 2012 се превърна в една от най-калните арени, които участниците помнят през този състезателен сезон. Двата специални етапа, които бяха предвидени за втория ден на надпреварата, се оказаха наистина тежки за участниците.

Неспирният дъжд от последните 24 часа, придаде изцяло нов облик на и без това калното от вчера трасе. През 290-те км., имаше дори заблатени участъци, с изключително трудна проходимост. Не липсваха и правите отсечки, предразполагащи към още по-високи скорости от вчера. Навигацията също беше разнообразна. Със сервизна зона, приключи първата част от втория ден на рали формата. За голяма радост на състезателите, пребиваването им в нея, не се „увенча“ с отстраняване на сериозни повреди в нея и нямаше отпаднали за втория етап участници.

Единственото по-голямо предизвикателство, бе полепналата кал и нейното отстраняване от екстремните машини.Във втория състезателен етап не липсваха „забавни“ моменти. При финиша, край Сарафово, екипажът на INSTROI, състезаващ се за бургаския клуб „ГЕА Офроуд 4х4“, приключи благополучно… но без скоростен лост! Константин Чолаков и Николай Грънчев, останали без заветния накрайник, за превключване между предавките, в средата на втория етап от състезанието. Това, обаче, не помрачи доброто им представяне.

Чрез импровизиран лост, от помощния комплект с инструменти за затягане на болтове, те успяха да дадат второ време и да наваксат 4 места в класирането. Бургаският отбор е само на 2 минути от временните фаворити в класирането – екипажът на Орлин Алексиев и Пламен Николов от A2 Rally – участници на Дакар 2013.

За голямо съжаление, ще бъде отменен предварително анонсирания автокеч, който трябваше да се проведе днес на кариерата край град Българово. Причините са мерките за безопасност, които организаторите на вътрешното събитие от клуб „Вромос-Жакен“ предприемат поради изключително мокрото трасе. Предвидените за битка автомобили не са технически подготвени за тежките кални условия, които се наблюдават в два поредни дни по трасето на „Бургас Офроуд“ 2012. Това налага отмяната на мероприятието, което щеше да уплътни времето на зрителите, които ще наблюдават зрелищните каскади, в кариерата на Българово.

По програма, днес след 9:30 часа, ще стартират моторите, а само час по-късно и класовете на джиповете ще навлязат в голямата битка на затворения 3-ти, последен етап, в „Бургас Офроуд“ 2012. Не пропускайте!

Всички снимки от втория състезателен ден може да откриете тук!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега