Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Много животни и растения дефилираха на сцената в Морската

Много животни и растения дефилираха на сцената в Морската

Много животни и растения от езерата на Бургас – Атанасовско, Вая и Мандра се качиха на лятната сцена „Охлюва” в Морската градина в събота.

Много животни и растения от езерата на Бургас – Атанасовско, Вая и Мандра се качиха на лятната сцена „Охлюва” в Морската градина в събота. Това стана по време на традиционния Карнавал на биоразнообразието, който тази година бе посветен на живота в бургаските езера.         

Шареният и весел празник за децата на морския град се организира от Българско дружество за защита на птиците и Българска Фондация Биоразнообразие с подкрепата на Община Бургас, „Победа” АД и Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас.         

С оригинални костюми на растения и животни, които могат да се видят в Атанасовското и Бургаското езеро, както  и във водоемите от комплекса Мандра – Пода, на сцената се качиха повече от 80 деца от пет детски градини в Бургас, както и няколко индивидуални участнички.         

Публиката искрено се забавляваше с оригиналните костюми на участниците и с още по-оригиналното им представяне. Всички деца бяха страхотни, но може би най-впечатляваща беше групата от ОДЗ „Иглика”, част от които изпълниха танца на лопатарките и призоваха публиката да пази бургаските езера, където тези птици живеят. Красиви и много впечатляващи бяха и костюмите от рециклирани материали, с които останалите деца дефилираха на сцената в своеобразно ревю. Така на подиума се „качи” езерото Вая с неговите пернати обитатели, благодарение на малката Никол, две сини водни кончета, Георги като папур, Божидара като поен лебед, добре подготвения къдроглав пеликан и Марти като гларус. Интересната сценография и истинското дефилиране като на модно ревю им спечелиха наградата за най-атрактивно групово участие. А „езерото Вая” беше отличено като най-оригинален зелен костюм от рециклирани материали.            

Журито единодушно връчи наградата за най-ефектен костюм на диво растение или животно на розовия пеликан Йоана от ОДЗ „Райна Княгиня”, който долетя на сцената с ръчно изработен „от мама” костюм, както и на красивото блатно кокиче Дари, която беше съчетала рециклирани идеи в оригиналния си костюм (ОДЗ „Моряче”). За авторска творба наградата безапелационно грабна зеленият гущер, в лицето на Виктор от ОДЗ „Моряче”, който представи изкуството на бодиарта на сцената. Най-артистично бе безспорно представянето на водните лилии от ОДЗ „Райна Княгиня”, които с оригинален танц завладяха публиката още в самото начало на карнавала.          

Специални награди получиха и бялата лопатарка Симона (която вече три години участва изключително атрактивно в карнавала), жабката Светлана от ОДЗ „Моряче”, както и оранжевото раче, златната и сребърната рециклирани рибки – Никол и Пламена – всички от ОДЗ „Райна Княгиня”, които доплуваха от езерата до Морската градина.          Всички участници в Карнавала на биоразнообразието – „Животът в Бургаските езера” получиха награди – специална кърпа за глава с къдроглав пеликан, значка на птиците от езерата, стикер и магнит, както и много лакомства, осигурени от „Победа” АД.         

Поводът за този шарен и красив празник бе отбелязването на 20 годишнината от стартирането на Програма LIFE+ - финансовия инструмент за опазване на природата в Европа, към който Българско дружество за защита на птиците изпълнява проектът „Живот за Бургаските езера”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега