Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мобилни екипи на Държавната агенция за бежанците ще са в Бургас

Мобилни екипи на Държавната агенция за бежанците ще са в Бургас

Започна записването на деца на украински бежанци в български училища и детски градини, съобщиха от министерството на образованието.

Днес и утре мобилни екипи на Държавната агенция за бежанците ще са в Бургас, за да извършват регистрация на украински граждани, които искат да получат хуманитарен статут на бежанци, предава БНР-Бургас. 20 души вече бяха регистрирани в събота. С предимство са хора със заболявания. 25 души са потърсили информация на телефонната линия в помощ на бежанците от Украйна, която Българският червен кръст, съвместно с Министерството на здравеопазването откри в понеделник. 

Кампанията на БЧК вече е събрала близо 2 млн. лева. Започна записването на деца на украински бежанци в български училища и детски градини, съобщиха от министерството на образованието. Най-много заявления са подадени в София, Пловдив, Варна, Добрич, Бургас и Плевен. Предвижда се и допълнително обучение по български език. Заявленията се подават в регионалните управления по образованието или по електронен път. Необходимо е децата да имат статут на временна закрила, както и личен номер на чужденец.

Групи в социалните мрежи организират днес в Бургас пореден митинг пред паметника на Альошата, срещу войната на Русия в Украйна. Той е обявен за 17:00 часа.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега