Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Модулите на матурите ще са с различна продължителност, в зависимост от предмета

Модулите на матурите ще са с различна продължителност, в зависимост от предмета

След като изтече определеното време за даден модул, съответният лист с отговори или свитък за свободни отговори ще бъде затворен в плик и зрелостникът няма да има възможност да се връща и да работи отново върху него.

Два месеца ни делят от тазгодишните Държавни зрелостни изпити. От просветното министерство ще следват модела от септемврийската сесия на матурите и всеки изпит ще бъде разделен на модули, като всеки от тях ще бъде с различна продължителност, в зависимост от предмета.

Матурите по български език и литература, френски език, немски език, руски език, испански език, италиански език, история и цивилизация и философски цикъл са разделени на три модула, като първите два са по 60 минути, а третият - 120 минути.

При изпитите по английски език и география и икономика модулите също са три, но при тях само първият продължава 60 минути, а вторият и третият са по 90 минути.

Изпитите по математика, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование и физика и астрономия ще се проведат само в два модула, като първият е с продължителност 90 минути, а вторият – 150 минути.

След като изтече определеното време за даден модул, съответният лист с отговори или свитък за свободни отговори  ще бъде затворен в плик и зрелостникът няма да има възможност да се връща и да работи отново върху него.

Излизането от залата ще бъде разрешено след приключване на работата върху отделния модул, ако той е с продължителност до 90 минути. В случаите, когато модулът е с продължителност 120 или 150 минути, учениците ще могат да излизат след  първите 90 минути.  В случай че зрелостник напусне сградата, не се допуска да се върне обратно в нея до края на изпитния ден.

Държавните зрелостни изпити са писмени и анонимни, напомнят от МОН. Провеждат се в 4 астрономически часа, като за учениците със специални образователни потребности са предвидени допълнително 2 астрономически часа.

За настоящата учебна година няма промени в учебно-изпитните програми. По всеки от предметите учениците отговарят на въпроси с избираем отговор и на въпроси със свободен отговор. По български език и литература, чужд език, история, география, философия се изисква създаване на текст, а по математика се решават задачи. Всеки изпит се оценява с максимум 100 точки.

До 18-и май всеки допуснат до матура зрелостник ще получи служебна бележка с информация за училищата, в които ще полага съответните изпити. През майската сесия изпитът по български език и литература ще се проведе на 19 май 2017 г., по втория учебен предмет – на 22 май, а изпитите по желание –  от 26 май до 2 юни по график, който ще бъде обявен допълнително. 

Изпитните работи ще бъдат оценени в периода от 20-и май до 04-и юни. Резултатите от матурите ще бъдат обявени до 9-и юни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега