Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Момент за историята! България отново има финалист в плуването

Момент за историята! България отново има финалист в плуването

Дебютантът Йосиф Миладинов се нареди сред най-добрите 8 на 100 м бътерфлай

След 33 години България отново има финалист в плуването. Дебютантът Йосиф Миладинов се нареди сред най-добрите 8 на 100 м бътерфлай, като завърши втори в полуфинала – 51,06 сек. Най-бърз бе унгарецът Крищоф Милак, олимпийски шампион на 200 м бътерфлай и европейски първенец, с 50,31 сек.

18-годишният българин влезе сред най-добрите осем с четвърти резултат. А първо време даде Каелъб Дресъл (САЩ)-  49,71 сек.Финалът е утре в 4:30 часа българско време.За последно България е имала олимпийски финалист в плуването на игрите Сеул 88. Тогава Таня Богомилова печели първата и единствена до момента за България титла в “синия” спорт – на 100 метра бруст, а Антоанета Френкева взима две отличия - сребро на 100 м бруст и бронз на 200 м бруст.

Освен това Богомилова стига до финал и на 200 м бруст, където е 4-та, а Антоанета Струменлиева е осма на 800 м свободен стил. Смесената ни щафета 4 по 100 м св. стил Бистра Господинова, Таня Богомилова, Невяна Митева и Наташа Христова се нарежда на 6-а позиция.

„Сбъдна се една моя мечта – каза Миладинов. - Радвам се много, че успях да се класирам за финал с четвърто време и да представя България на такова ниво. Надявам се утре да съм в по-добра форма и да подобря резултата. Винаги ми е проблем, че тръгвам малко по-бавно първите 50 метра. Утре ще тръгна по-бързо ще дам всичко от себе си. Не знам дали са победими Милак, Дресел и Понти, надявам се утре да направя едно готино плуване.“
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега