Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Московски и Василева инспектираха язовир "Зорница"

Московски и Василева инспектираха язовир "Зорница"

Министрите на транспорта и на околната среда - Ивайло Московски и Ивелина Василева се включиха в инспекцията на язовир "Зорница" в община Средец. Двамата бяха придружени от кмета на общината инж. Иван Жабов, както и народните представители от ГЕРБ Бургас - Димитър Бойчев и Диана Йорданова.

Министрите на транспорта и на околната среда - Ивайло Московски и Ивелина Василева се включиха в инспекцията на язовир "Зорница" в община Средец. Двамата бяха придружени от кмета на общината инж. Иван Жабов, както и народните представители от ГЕРБ Бургас - Димитър Бойчев и Диана Йорданова. Проливните дъждове през последните дни предизвикаха сериозно покачване на нивото на водите в язовира, а в община Средец бе обявено бедствено положение, което вече е отменено.

„С около метър са спаднали водите в язовир „Зорница“ в община Средец“, каза министър Ивелина Василева. Министърът се запозна със състоянието в община Средец, на чиято територия има 30 микроязовира, общинска собственост.

„Концесионерите са тези, които взимат отговорност за поддържането в добро техническо състояние на тези съоръжения“, уточни тя.  След община Средец министър Василева ще посети Гълъбово и Елхово, където ситуацията все още е сериозна. В този район вече има залети ниски площи по поречието на реката.

„Очаква се нивото да продължи да се покачва, но гражданите са уведомени. На място ще предприемем всички действия, за да подпомогнем местните власти за справяне със ситуацията“, категорична бе министърът. 

„Още отначалото на кризисната ситуация сме в постоянен контакт с кмета на Средец и сеинформираме своевременно. Бяха предприети бързи и адекватни мерки за справяне сбедствието“,коментира областният лидер и депутат от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

"Прокопан бе страничен канал за отвеждане на водата, като по този начин да се намали опасността от преливане. Обстановката постепенно се нормализира и при проверката днес стана ясно, че водите в язовира спадат", добави Бойчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега