Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МРРБ поиска от КЗК предварително изпълнение на договора за тол системата

МРРБ поиска от КЗК предварително изпълнение на договора за тол системата

В момента е спазен регламентирания в Закона за обществените поръчки срок и сега се изчаква произнасянето на съответните компетентни органи.

Министерството на регионалното развитие иблагоустройството е поискало вчера, от Комисията за защита на конкуренциятапредварително изпълнение на договора с фирмата, избрана за изпълнител на толсистемата.

Това съобщи пред медии, в кулоарите на Парламента, министърът нарегионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той обясни, че вмомента е спазен регламентирания в Закона за обществените поръчки срок и сегасе изчаква произнасянето на съответните компетентни органи, за да бъде сключендоговорът и да стартира реалното внедряване на тол системата по републиканскатапътна мрежа.

"Извън обхвата на договора с изпълнителя има ощеняколко неща, които трябва да бъдат извършени, на чисто експертно ниво и това,на първо място, е изготвянето на проекти на промени в сто и четири нормативниакта. Втората задача е свързана с начина на контрол, заедно с Агенция „Пътна инфраструктура“, на самия процес на внедряване на системата", съобщи още регионалният министър.

Третата задача пък е необходимостта отсъздаването на финансов модел за тарифиране и обхват на системата, наопределени участъци от републиканската пътна мрежа, които ще бъдат обект натол-такса.

"Заложеният обхват на системата, в заданието напроцедурата от над 80% от републиканските пътища, най – вероятно ще бъдередуциран", прогнозира Нанков и подчерта, че според него между 50% и 2/3 отрепубликанската пътна мрежа ще бъде обхваната реално от тол таксите. По думитему, обаче, експертите са тези, които щеподготвят необходимите анализи.

Пред журналисти днес министърът на регионалноторазвитие и благоустройството коментира и щетите по републиканската пътна мрежаслед поройните дъждове, които по думите му възлизат на близо четири милионалева.

"Има разрушения по републиканските пътища, включително и скатове поавтомагистрала „Тракия“, чието отстраняване поехме със собствен бюджет", каза Нанкови съобщи, че към момента е затруднено преминаването по пътя Бургас – Средец.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега