Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Музикалното отбелязва Европейската нощ на театъра

Музикалното отбелязва Европейската нощ на театъра

Днес предстои едно от най-дългоочакваните събития за любителите на театралното изкуство у нас - Европейската нощ на театъра. Тази година Бургас ще бъде един от един от 18-те български града, които ще се включат в инициативата. Ще я отбележат младите актьори от Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.

Днес предстои едно от най-дългоочакваните събития за любителите на театралното изкуство у нас - Европейската нощ на театъра. Тази година Бургас ще бъде един от един от 18-те български града, които ще се включат в инициативата. Ще я отбележат младите актьори от Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.

Учениците от сп. “Актьорско майсторство”, заедно с преподавателите си Даниела Георгиева, Невена Цанева и Георги Минков, са подготвили четири различни, вдъхновяващи и емоционални постановки.

Пиесата „Четири чифта пагони” от Камен Донев гарантира абсурдни ситуации, актьорска стрелба без засечка и импровизации до откат. Много смях и интересен прочит на класическите приказки на Братя Грим очакват зрителите в постановката „Храбър и Шивач”, реализирана от екипа на Младежки експериментален театър с режисьор Христо Хр. Симеонов.

Човек понякога има нужда да помечтае, да изживее думите на  поетите, да се вдъхнови или просто да си поплаче. И точно това  ще усети публиката в Музикално поетичния спектакъл “33 любовни стихотворения”, посветен на българската любовна лирика.

В Нощта на театрите, почитателите на изкуството ще се озоват и в омагьосващия свят на човека с бяло лице и огромна усмивка – в света на клоуна. „Клоуни в театъра” е името на постановката,  в която младите театрали ще имитират, ще импровизират, ще се преобразяват и ще покажат тъга, ярост, веселба и смях в едно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега