Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВФ изяви готовност да даде финансова подкрепа на Украйна

МВФ изяви готовност да даде финансова подкрепа на Украйна

Международният валутен фонд изяви готовност за отпускане на финансова или икономическа помощ за Украйна, в случай, че лидерите на страната потърсят такава. Това заяви генералният директор на МВФ – Кристин Лагард. Дамата обаче уточни, че фондът ще трябва да съгласува финансирането.

Международниятвалутен фонд изяви готовност за отпускане на финансова или икономическа помощза Украйна, в случай, че лидерите на страната потърсят такава. Това заявигенералният директор на МВФ – Кристин Лагард. Дамата обаче уточни, че фондът щетрябва да съгласува финансирането.

"Украйна е член на МВФ. Ако Украйна се обърне за помощ,икономическа или финансова, ние сме готови да й я предоставим", добавиЛагард. За да се случи това, обаче,имало и няколко услоия. Сред тях са стабилизиране на политическото състояние настраната, както и въвеждане на някои важни икономически реформи, пише в-к „FinancialTimes“.

Междувременно,Европейският съюз също обяви, че е готов да осигури стабилна финансова помощ заУкрайна и украинският народ. ЕС обаче ще се намеси едва когато политическитепроблеми в страната са решени, съответствайки на съвременните демократичнипринципи. Това заяви финансистът Оли Рен.

От своя страна,Русия също очаква съставянето на ново правителство, преди да отпусне обещанатапомощ за Украйна. Руската държава трябваше за закупи емисия от 5-годишнидържавни облигации за 2 милиарда долара. Сега обаче сделката е под въпрос.

„Ние наистина обсъждахме въпроса за покупка на украинскидържавни облигации за 2 млрд. долара миналата неделя, но тъй като политическатаситуация рязко се промени, трябва да разберем с какво правителство ще сисътрудничим, поради което възнамеряваме да изчакаме съставянето на нов кабинет,да разберем политиката на правителството и съответно след това да решим",заяви рускиятфинансов министър Антон Силуанов

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега