Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВнР: 37 българи и членове на семейства им са потърсили помощ за напускане на Газа

МВнР: 37 българи и членове на семейства им са потърсили помощ за напускане на Газа

Относно появили се публикации в чужди медии за отвлечен български гражданин от палестинската групировка ,,Хамас‘‘, Министерството на външните работи информира, че до този момент във ведомството не е постъпвала такава информация.

Във връзка с постъпили запитвания от медии  по отношение на броя на българските граждани в Газа, информираме, че по данни на задграничните ни представителства в региона, до момента 37 български граждани и членовете на техните семейства са потърсили съдействие за напускане на Ивицата Газа. Министерството на външните работи е в непрекъсната връзка с дипломатическите представителства на България в Тел Авив, Кайро и Рамалла, като в тясна координация с други държави –членки на ЕС  и  с партньорски държави се търсят възможности за съдействие за тяхната евакуация. Последната към момента не е възможна, доколкото не е финализирана договореност за отварянето на  ГКПП „Рафах“. 

МВнР разполага със списък на потърсилите съдействие за евакуация български граждани и членове на техните семейства. Същият е предаден на израелските и египетските власти, от които се очакват разрешения съответно за напускане на Газа и влизане в Египет. Дипломатическото ни представителство в Рамалла и посолството в Кайро са в постоянен контакт със семействата на нашите сънародници, и са в готовност да им окажат съдействие за извеждане от Газа и преминаването им в Египет, когато това е възможно. 

Относно появили се публикации в чужди медии за  отвлечен български гражданин от палестинската групировка ,,Хамас‘‘, Министерството на външните работи информира, че до този момент във ведомството не е постъпвала такава информация. Посолството на България в Тел Авив е в постоянен контакт с израелските власти и продължава да следи темата. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега