Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВнР: Българите в Лондон да избягват местата, на които ще има протести днес

МВнР: Българите в Лондон да избягват местата, на които ще има протести днес

В случай че попаднат в ситуация с масово струпване на хора или ескалиране на напрежението, препоръчваме да напуснат района и да спазват стриктно указанията на полицията.

За днес в централен Лондон е планиран пореден протест под надслов "Black lives matter". Към момента съществуват опасения за сблъсъци между протестиращите и други групи, които са заявили, че ще пазят паметниците на исторически фигури от посегателства. Според непотвърдена информация организаторите на протеста в Лондон, обявен за събота от 13.00 ч. в Хайд Парк, са го отменили поради невъзможност да се избегнат провокациите. 

По време на досегашните протести имаше изолирани инциденти със задържани и пострадали. Във връзка с провежданите протести под надслов "Black lives matter" в столицата и други градове във Великобритания от Външно министерство призовават българските граждани да избягват местата, където се провеждат шествията, предвид риска от зараза с коронавирус и възможни прояви на насилие. 

В случай че попаднат в ситуация с масово струпване на хора или ескалиране на напрежението, препоръчваме да напуснат района и да спазват стриктно указанията на полицията.При масови събирания на хора продължава да е висок рискът от разпространение на заразата с коронавирус. Забраната в страната за събиране на близко разстояние на повече от 6 души не е отменена.

При нужда от съдействие, българските граждани в Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, +44 020 75893763. 

Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство в Обединеното Кралство: ambass.office@bulgarianembassy.org.uk,  ambass.office@bgembassy.plus.com, consular@bulgarianembassy.org.uk. 

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега