Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВнР: На борда на горящия ферибот е имало 7 българи, всички са спасени

МВнР: На борда на горящия ферибот е имало 7 българи, всички са спасени

На борда на горящия край Корфу ферибот е имало 7 българи, като всички са спасени, съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи. Българските граждани Виолета Папарева и Димитър Дечев, чиито близки вчера сигнализираха, че са били на ферибота “Norman Atlantic”, не са се качили на борда. Двамата се намират в Гърция.

На борда на горящия край Корфу ферибот е имало 7 българи, като всички са спасени, съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи. Българските граждани Виолета Папарева и Димитър Дечев, чиито близки вчера сигнализираха, че са били на ферибота “Norman Atlantic”, не са се качили на борда. Двамата се намират в Гърция.

Седемте българи, чието спасяване е официално потвърдено от италианските власти, са: Марио Мусавитски, Галин Хайтов, Красимир Естов, Радка Тодорова, Стаменка Аргирова, Вергил Доспатлиев и Асен Асенов.

Галин Хайтов се намира в болницата в Бриндизи, където ще бъде опериран заради счупване на ръката. След медицински преглед Марио Мусавитски е освободен в добро здраве.Останалите българи се очаква да пристигнат днес в Бриндизи с кораба „Сан Джорджо”.

Българският консул от Рим се намира на място, за да посрещне нашите сънародници и да им окаже необходимото съдействие. В предоставените от италианските власти списъци с пасажерите не фигурират С. Божилова и П. Ненова, чиито имена присъстват в първоначално разпространения от Министерството на външните работи на Гърция списък.

На плаващия под италиански флаг кораб на компанията ΑΝΕΚ, са пътували общо 411 пасажери, 55 членен екипаж и 222 превозни средства (125 товарни автомобила, 3 автобуса и 84 леки автомобила). До този момент са спасени над 400 души, а броят на потвърдените жертви е 10. Спасителните операции продължават.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега