Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВнР: Няма данни за бедстващи български граждани след изригването на вулкан в Исландия

МВнР: Няма данни за бедстващи български граждани след изригването на вулкан в Исландия

Въздушният трафик на международното летище Кефлавик не е спрял и е малко вероятно това да се случи на този етап. Изригванията не отделят много пепел, а местоположението на вулкана е достатъчно отдалечено от летището и свързаната с него инфраструктура.

Няма сигнали за бедстващи български граждани в Исландия във връзка със започналото снощи изригване на вулкана на полуостров Рейкянес на около 50 км от исландската столица Рейкявик. По данни посолството ни в Осло на този етап изригването не представялва непосредствен риск за населението или инфраструктурата, но исландската Служба по гражданска защита е разпространила препоръки към гражданите да държат прозорците на домовете си затворени поради опасността от висока концентрация на серен диоксид във въздуха. 

Той може да причини леки изгаряния на очите и гърлото. Въздушният трафик на международното летище Кефлавик не е спрял и е малко вероятно това да се случи на този етап. Изригванията не отделят много пепел, а местоположението на вулкана е достатъчно отдалечено от летището и свързаната с него инфраструктура.

При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега