Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВнР: От днес Гърция започва да пропуска превозвачи през Г​КПП "Илинден - Ексохи"

МВнР: От днес Гърция започва да пропуска превозвачи през Г​КПП "Илинден - Ексохи"

Според официално оповестеното решение на министрите на здравеопазването и на инфраструктурата и транспорта на страната се разрешава преминаването на камиони за превоз на стоки, като в превозното средство трябва да има само един водач.

Гърция започва да пропуска от 8 септември превозвачи през Г​КПП „Илинден – Ексохи”. Според официално оповестеното решение на министрите на здравеопазването и на инфраструктурата и транспорта на страната  се разрешава преминаването на камиони за превоз на стоки, като в превозното средство трябва да има само един водач.

Това съобщиха днес от Министерството на външните работи на България, след като обещаното за вчера отваряне на пункта така и не се състоя, довеждайки до сериозни загуби за превозвачите. От ведомството напомнят на водачите, че трябва да попълнят Формуляр за локализиране на пътници (PLF), който е необходимо да бъде подаден най-малко 24 часа преди влизането в страната, но няма изискване за отрицателен тест за Covid-19.   

Припомняме, че по въпроса за отварянето на ГКПП „Илинден – Ексохи” в МВнР бяха проведени няколко срещи с представители на гръцкото посолството у нас, а от мисията ни в Гърция отправяха нееднократно искането на българската страна пред гръцките институции.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега