Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВР и АПИ обща акция за безпроблемно пътуване по празниците

МВР и АПИ обща акция за безпроблемно пътуване по празниците

Предвижда се на 23-и и 30-и декември екипите на КАТ да обърнат повече внимание на изходящия трафик от столицата и големите градове.

Министерството на вътрешните работи и Агенция "Пътна инфраструктура" обединяват сили в обща акция, която да подсигури безпроблемно пътуване на хората по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Мерките, които ще бъдат въведени, бяха представени днес на брифинг, в който участваха началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Бойко Рановски, инж. Георги Златев - директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ към АПИ, главен инспектор Димитър Мичев и инспектор Мария Ботева - от отдел „Пътна полиция“.

Предвижда се на 23-и и 30-и декември екипите на КАТ да обърнат повече внимание на изходящия трафик от столицата и големите градове. На 26-и декември и на 2-ри януари ще бъде обратното. Пътна полиция ще следи най-вече на входовете на градовете.

"През тези дни служителите основно ще регулират и подпомагат трафика, но хората трябва да знаят, че ще има засилени проверки, особено по курортните комплекси и в близост до питейните заведения, за употреба на алкохол и наркотични вещества, както и контрол на скоростта – най-честите причини за тежките произшествия", предупреди комисар Рановски. Той посочи, че най-опасен за шофиране е  часовият диапазон 11-12 часа, интензивност на катастрофите се забелязва и между 17 и 18 часа.

Съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура” е създадена организация, която да гарантира по-лесно придвижване. Съгласно заповед тежкотоварните автомобили  ще бъдат спирани в последния работен ден преди празниците, на 23 декември. Тогава превозните средства над 12 тона ще биват спирани за времето от 16 до 20 часа. Подобна мярка ще действа и на 26 декември и 2 януари, между 14 и 20 часа.

Участъците, които традиционно са най-натоварени в това време на годината са пътищата София-Перник, през Владая, пътят за Калотина, автомагистралите „Люлин“ и „Струма“, Кресненското дефиле. Очаква се сериозен трафик и по магистрала „Хемус“, в частта й до София, заради продължаващия ремонт на двата тунела до Витиня. По тази причина има дадени допълнителни указания и е направена организация между „Пътна полиция“ и АПИ, при натоварен трафик и извънредни ситуации да се отклонява движението от магистралата през обходен маршрут.

"Нормално е да се образуват колони и движението да е по-бавно, но е важно е водачите да не се изнервят и да са внимателни на пътя, защото дори и най-лекия инцидент създава затруднения на пътя", каза комисар Рановски и отново призова водачите да не сядат зад волана след употреба на алкохол.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега