Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВР: Изискването за регистриране на газовата уредба е от 2014-а година

МВР: Изискването за регистриране на газовата уредба е от 2014-а година

Няма санкции за собственици на коли, които са оборудвали автомобилите си с газови уредби преди 2-ри март 2014-а година.

Изискването за регистриране на газовата уредба не е ново. Тексът, изискващ собственик на автомобил изменения по конструкцията да регистрира модификациите в 3-годишен срок от поставянето му, е част от Закона за движение по пътищата. Това коментираха за "PoligrafF" от МВР.

Въпросните текстове са в сила от 2 март 2014 година. До този момент обаче фокусът на проверяващите не бе поставян върху този тип нарушения. До тази седмица, когато Пътна полиция обяви поредната си тематична акция, която е свързана с проверка на автомобилите с газови и метанови уредби.

"Задължение на собственика на автомобил с газова или метанова уредба е да заяви промените пред Пътна полиция в срок от 3 години. Това става със смяна на големия талон на автомобила, в който се вписва промяната в горивото", обясниха от Министерството на вътрешните работи.

Вписването на газовата уредба само в документите за годишен технически преглед не е достатъчно за удостоверяване на законно поставена модификация, подчертаха от МВР. Необходимо е собственикът да представи и документите за монтажа на уредбата, както и паспорта на газовата бутилка.

Санкцията за нарушителите е в размер на 150 лева. Това обаче се отнася за автомобилите, които са преоборудвани след 2-ри март 2014-а година, според указанията на ГДНП. Няма санкции за собственици на коли, които са оборудвали автомобилите си с газови уредби преди влизане на тези изисквания в сила и притежават валиден документ за преминат първоначален или периодичен технически преглед.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега