Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВР с мерки за гарантиране реда и спокойствието по време на предстоящите празници

МВР с мерки за гарантиране реда и спокойствието по време на предстоящите празници

От 23 декември до 3 януари е създадена организация за допълнителни екипи на входовете и на изходите на големите градове.

С цел превенция от служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършени проверки на близо 1800 увеселителни заведения и обекти за настаняване. Акцент при контрола е поставен върху създадената организация за осигуряване на пожарната безопасност, на условия за евакуация и пожарогасене, на състоянието на отоплителните уреди и съоръженията, електрическите и вентилационните инсталации, на системите за гасене и известяване при пожар и тези за управление на дим и топлина и др. В 313 от обектите са констатирани несъответствия на правилата и нормите за безопасност, съставени са  19 акта за административни нарушения и са връчени 139 писмени разпореждания, обобщи Йотo Василев от ГДПБЗН. В рамките на проверките са проведени и инструктажи с персонала в обектите и с църковните служители за действията, които е необходимо да предприемат при възникването на инцидент.

През последните две години се наблюдава спад в домовите кражби, посочи инспектор Росен Белишки от отдел „Криминална полиция“, ГДНП. Статистиката сочи, че през първите 11 месеца на тази година са регистрирани 3 927 домови кражби, сходна е ситуацията и за същия период на миналата година - 3 808. Пикът в домовите кражби е бил през 2016 година, когато за времето от януари до края на ноември са били регистрирани 8 161 домови кражби. Инспектор Белишки обърна внимание, че най-чести са набезите в жилища със стара дограма и стари заключващи механизми и призова  гражданите да не неглижират тези два факта, защото за един опитен крадец тези домове реално изглеждат незаключени.

Гл. инспектор Емил Ангелов от отдел „Охранителна полиция“, ГДНП увери, че и в момента текат интензивни проверки за нерегламентирани продажби на пиротехнически изделия и припомни, че това може да се извършва единствено от лицензирани магазини. Той обобщи, че пред последните години се регистрират по 8 до 10 наранявания като при всички тях има неправилно боравене в нетрезво състояние или се предоставят на непълнолетни и отправи апел към родителите да не допускат децата им сами да ползват пиротехника. "На всяко изделие има инструкции, ако всеки отдели по 2 минути, за да ги прочете, няма да имаме инциденти",  коментира още гл. инспектор Ангелов.

Препоръки за безопасно боравене и правила за употребата на пиротехнически изделия може да видите тук. Гл. инспектор Борислав Ботев от Охранителна полиция, ГДНП добави, че са проведени срещи с частните охранителни фирми и на всички тях са изпратени съответните указания, както и на служителите от областните дирекции на МВР, за съответни действия по време на празничните дни. В този смисъл инспектор Петър Димитров, началник на група „Охранителна полиция“ – СДВР  посочи, че е осигурено засилено полицейското присъствие в столичния град. С приоритет ще са местата, където има струпване на хора - базари, авто и жп-гари, уточни инспектор Петър Димитров от охранителна полиция на СДВР.

От 23 декември до 3 януари е създадена организация за допълнителни екипи на входовете и на изходите на големите градове. В дните с интензивен трафик те ще го подпомагат, а в останалото време ще се засили контролната дейност, съобщи инспектор Мария Ботева от Пътна полиция, ГДНП. Тя обяви, че ще продължи прилагането на т.нар. линеен подход и нарушителите ще се изваждат от пътния поток. Основно ще се следи за извършване на неправилни маневри, за движение в лента за принудително аварийно спиране на магистралите. От 24 до 27 декември, както и на 1 януари, ще се осъществяват специализирана полицейска операция със засилен контрол на скоростните режими. В техния фокус ще е недопускане на управлението на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози, както и шофирането от неправоспособни водачи.Препоръки от Пътна полиция може да намерите тук.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега