Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВР: Самоубийство или инцидент е причината за смъртта на варненския репортер Георги Александров

МВР: Самоубийство или инцидент е причината за смъртта на варненския репортер Георги Александров

Смъртта е настъпила в следствие на удавяне. Установени са височинни травми по вътрешните органи, причинени от падане от високо. Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие.

Самоубийство или инцидент е причината за смъртта на варненския журналист Георги Александров. Това съобщи главният секретар на вътрешното ведомство гл. комисар Ивайло Иванов на брифинг, в който участваха апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, директорът на ОД МВР – Варна ст. комисар Даниел Пашов и зам.-директорът на ОД МВР – Варна комисар Андрей Ангелов.

Гл. комисар Ивайло Иванов посочи, че цялото професионално ръководство на ОД МВР – Варна, както и прокуратурата наблюдават работата по случая. От доказателствата, които са събрани до момента, няма никакви данни за нещо по-различно от хипотезите, обявени от апелативния прокурор – нещастен случай или самоубийство.

По случая, освен професионалисти от ОД МВР – Варна, работи и екип криминалисти от Главна дирекция „Национална полиция“, с оглед пълна безпристрастност и обективност по разследването. Няма никакви съмнения относно причините за смъртта. В момента се проверяват всички трасета, по които евентуално може да се е придвижвал журналистът, преглеждат се и записи от камери. На мястото, където е открито тялото, не са намерени лични документи и вещи.

Досъдебното производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта на Георги Александров, се води от Районна прокуратура Варна, съобщи апелативният прокурор, като припомни, че то е започнато, след като на 22 май около 17.30 часа в плавателния канал под Аспарухов мост, на около 60 метра източно в посока на морето, е открито тялото на мъж, разпознат впоследствие от неговите близки. Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от аутопсията. Установени са височинни травми по вътрешните органи, причинени от падане от високо. Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие.

Досъдебното производство работи по две основни хипотези – нещастен случай или самоубийство. След като не се е прибрал в дома си около две денонощия, Георги Александров е бил обявен за издирване от близките му. Служители на ОД МВР – Варна установяват движението на починалия и хората, с които се е срещал по минути и часове преди настъпването на смъртта му. Действията по разследването продължават и към момента.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега