Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МЗ: Спира се доплащането за ин витро

МЗ: Спира се доплащането за ин витро

Доплащането за ин витро процедури, които се финансират от “Фонд за асистирана репродукция” вече няма да бъде възможно. Това се направи с промени, които МЗ предложи в Постановление № 25 за създаването фонда.

Доплащането за ин витро процедури, които се финансират от “Фонд за асистирана репродукция” вече няма да бъде възможно. Това се направи с промени, които МЗ предложи в Постановление № 25 за създаването фонда. Днес те бяха приети официално и от МС. С тях се прекратява практиката болниците да искат доплащане от пациентите над сумата, която фондът дава – 5000 лв.

Ако някое лечебно заведение иска повече пари, няма да има право да работи с фонда. Също така се регламентира провеждането поне веднъж годишно на планови проверки на дейността на лечебните заведения, които работят с фонда. Целта е да се защитят максимално правата на пациентите и да се постигне по-ефективно изразходване на обществените средства.                          

С промените се оптимизира и дейността на Обществения съвет към фонда като се предвижда да се обновява половината от състава му на всеки 2 години. Също така представителите на пациентските организации ще участват в неговата работа безвъзмездно.

„Фонд за асистирана репродукция” беше създаден през 2009 г. До края на 2010 г. в него са подадени над 10 хил. заявления. През 2010 г. са финансирани 4360 пациенти в размер на 15 000 000 лева. Една трета от тези случаи или 1386 са завършили с бременности. От тях досега са родени 648 деца.      

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега