Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На 1 август се организира протест заради затворения път до Алепу

На 1 август се организира протест заради затворения път до Алепу

На 1 август от 11 часа се организира протест заради затворения път към Алепу. "Кметът на Община Созопол Панайот Рейзи на няколко пъти през последните дни затваря пътя при "Шофьорския плаж", в нарушение на Закона за движение по пътищата. Целта му явно е да ограничи достъпа на граждани до един от последните девствени плажове, в близост до лагуната Алепу, част от Защитена местност Ропотамо. Дали заради интересите на собствениците на курортните комплекс "Дюни" и "Св. Тома", или за да прикрие нарушенията с унищожаване на дюните в района до поставената бариера? При всички положения не вярваме на обясненията на кмета Рейзи, че затваря пътния участък заради ремонт или неохраняемост на плажната ивица",пише в създадена днес във Фейсбук група.

На 1 август от 11 часа се организира протест заради затворения път към Алепу.  "Кметът на Община Созопол Панайот Рейзи на няколко пъти през последните дни затваря пътя при "Шофьорския плаж", в нарушение на Закона за движение по пътищата. Целта му явно е да ограничи достъпа на граждани до един от последните девствени плажове, в близост до лагуната Алепу, част от Защитена местност Ропотамо. Дали заради интересите на собствениците на курортните комплекс "Дюни" и "Св. Тома", или за да прикрие нарушенията с унищожаване на дюните в района до поставената бариера? При всички положения не вярваме на обясненията на кмета Рейзи, че затваря пътния участък заради ремонт или неохраняемост на плажната ивица",пише в създадена днес във Фейсбук група.

"Наличието в кадастъра на частни имоти по протежението на пътя, както и огромния нов изкоп на плажа от към Св. Тома, са ясни сигнали, че в района се предвижда застрояване и бариерата е само начин за ограничаване на обществеността, която да види незаконните действия. Деянията на кмета през последните години са доказателство, че Община Созопол работи в частна, а не в обществена полза. Да освободим Алепу от интереса на неколцина закононарушители и да спрем безчинствата по Черноморието! Нека опазим едно от последните недокоснати кътчета по нашето крайбрежие! Да се съберем на протест при поставяните и премахвани бариери и да освободим Алепу от застроителните намерения на местни феодали и самозабравили се властници! Елате с нас! Протестът е за вас,защото плажът е на всички ни!", допълват от там.

"Току-що разговарях с кмета на Созопол Панайот Рейзи. Увери ме, че до 30 минути оградата на пътя Созопол-Приморско ще бъде премахната. Кметът мотивира действията с това, че плажът е неохраняем и се разбрахме да осигурим няколко спасителни поста, за да могат почиващите спокойно да се наслаждават на почивката си", написа Бойко Борисов във ФБ. Панайот Рейзи в този мандат е кмет на ГЕРБ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега