Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На 25 септември ще се състои Втората сесия на Стратегическия диалог между България и САЩ

На 25 септември ще се състои Втората сесия на Стратегическия диалог между България и САЩ

В края на сесията вицепремиерът Габриел ще подпише Меморандум за разбирателство между България и САЩ за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация, съобщават от родното МВнР.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще ръководи българската правителствена делегация на Втората сесия на Стратегическия диалог между Република България и САЩ. Сесията ще се състои на 25 септември 2023 г. във Вашингтон. В българската делегация са включени доц. д-р Атанас Славов - министър на правосъдието, Румен Радев - министър на енергетиката, Милена Стойчева - министър на иновациите и растежа, както и зам.-министрите – д-р Георги Ангелов - на иновациите и растежа, Атанас Запрянов - на отбраната и Ивелина Дундакова - на вътрешните работи.           

В рамките на диалога се предвижда да бъдат дискутирани сферите: общи подходи към регионални и глобални проблеми, задълбочаване на сътрудничеството в областта на отбраната и сигурността, разширяване на сътрудничеството в икономиката и енергетиката, защита на демокрацията и върховенство на закона, разширяване на двустранните връзки.

В края на сесията вицепремиерът Габриел ще подпише Меморандум за разбирателство между България и САЩ за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация. 

Мария Габриел ще проведе и среща с представители на българската общност във Вашингтон. Стратегическият  диалог на високо равнище между Република България и САЩ  е  форум за консултации и сътрудничество по глобални, регионални и двустранни въпроси от взаимен интерес. 

Началото му е поставено на 8 януари 2020 г. Между правителствата на Република България и на Съединените американски щати.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега