Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На 28 март обсъждат намерение за поемане на дългосрочен дълг на Община Царево

На 28 март обсъждат намерение за поемане на дългосрочен дълг на Община Царево

Коментари, въпроси и предложения във връзка с проектите, за който Община Царево има намерение да поеме дългосрочен дълг могат да се изпращат преди обсъждането по електронен път на официалната електронна поща на общината: tsarevo@gmail.com , както и писмено чрез деловодството на Община Царево на адрес гр. Царево, ул. „Хан Аспарух“ № 36.

На 28.03.2024 г. от 17.30 часа в лекционна зала на Читалище „Г. Кондолов“ в гр. Царево ще се проведе публично обсъждане на намерението за рефинансиране на съществуващ дълг на община Царево.

Обектите, за които ще се използва остатъка от дългосрочния заем ще бъдат: Медицински център в гр. Царево;  Ремонт и благоустрояване дворно пространство на ДГ „Делфинче“, гр. Ахтопол; Монтаж на котел и цистерна за гориво към отоплителна система на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Ахтопол; Обект „Ремонт на физкултурен салон и игрище към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Ахтопол“; Обект „Пристройка /физкултурен салон/ към съществуваща сграда на ДГ “Ален мак“ гр. Царево. Ето и подробностите: 

На основание чл. 15, ал. 1 от Закона за Общинския дълг и чл. 58 от Наредба за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности и за съставяне, обсъждане, приемане, изпълнение и отчитане на общинския бюджет на Община Царево, Кметът на Община Царево отправя покана към местната общност, жителите на общината, представители на бизнеса, НПО и цялата общественост за публично обсъждане на намерението на Община Царево да поеме дългосрочен дълг. 

Предназначение: Рефинансиране на съществуващ дълг и осигуряване на финансиране за следните инвестиционни обекти:
1. Обект „Преустройство на незавършена сграда с идентификатор 48619.504.114.1 в медицински център в УПИ I в кв. 65 с идентификатор 48619.504.114 по КККР на гр. Царево и благоустрояване на дворното пространство и открит паркинг“.
2. Обект „Ремонт и благоустрояване на дворно пространство на ДГ „Делфинче“, гр. Ахтопол“;
3.Обект „Монтаж на котел и цистерна за гориво към отоплителна система на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Ахтопол“;
4. Обект „Ремонт на физкултурен салон към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Ахтопол и спортно игрище“;
5. Обект „Изграждане на пристройка /физкултурен салон/ към съществуваща сграда на ДГ “Ален мак“ гр. Царево.

Очаквани резултати: 
1. Модернизиране на здравна инфраструктура за болнична помощ в община Царево. Създаване на модерна сграда за Медицински център за активно лечение на болести, която да гарантира адекватно комплексно лечение и грижа за общността по основни специалности, засягащи здравето. Новият Медицински център ще подобри качеството на предоставяните здравни услуги в общността, от които имат нужда не само местните жители, но и гостите на общината. 
2. Подобряване на инфраструктурата за предоставяне качествено предучилищно и училищно образование в град Царево и град Ахтопол, както и на условията за предоставяне на образователни грижи в ранна детска възраст и подрастващото поколение в училището. Цялостното обновяване на обектите ще доведе до по-качествена среда за образование и повече възможности за спорт и занимания в свободното време за децата и учениците. 

Начин на финансиране: Ефективното управление на публичните финанси изисква Ефективното управление на публичните финанси изисква гъвкавост при използване на гъвкавост при използване на всички източници на финансиране. Дълговото финансиране, като източник на средства за всички източници на финансиране. Дълговото финансиране, като източник на средства за Община бщина Царево се прилага след оценка на социалната значимост на проекта, възвращаемостта Царево се прилага след оценка на социалната значимост на проекта, възвращаемостта на инвестициите, очакваните приходи, показателите по Закона за публичните финанси и на инвестициите, очакваните приходи, показателите по Закона за публичните финанси и разпоредбите на Закона за общинския дълг.разпоредбите на Закона за общинския дълг. Община Царево предвижда да изтегли дългосрочен инвестиционен дълг, поет с договор за общински заем при следните изисквания по ЗОД: 

Параметри на дълга: 
• Максимален размер на дългосрочен дълг – до 8 000 000 лева; 
• Валута на дълга – лева; 
• Вид на дълга - дългосрочен инвестиционен, поет с договор за общински заем; 
• Цел на кредита: - За рефинансиране на съществуващ дълг – окончателно погасяване на останалата неиздължена част от кредита на общината; - За финансиране на инвестиционни проекти в полза на местната общност.
• Начин на обезпечаване – залог върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на община Царево по чл. 45, ал. 1, т. 1, букви от "а" до "ж" от Закон за публичните финанси и бюджетните взаимоотношения на община Царево по чл. 52, ал. 1, т.1, буква „б“ от Закона за публичните финанси, постъпващи по банкова сметка, вземанията за наличностите по която, настоящи и бъдещи, също са обект на особен залог;
• Начини и срок за усвояване на кредита – до 24 месеца, считано от датата на подписване на договора за кредит на траншове; 
• Условия за погасяване – ежемесечни лихвени плащания и погасителни вноски по главница, след изтичане на гратисния период; 
• Погасителен план за главницата – съобразно специфичните нужди и изсквания на общината; • Срок за погасяване – 10 години, считано от датата на подписване на договора за кредит; 
• Източници за погасяване на главницата – от собствени бюджетни средства; 
• Максимален лихвен процент – фиксиран или плаващ лихвен процент, съгласно определените условия и ред за провеждане на процедура за избор на финансова институция от ОбС – Царево;
• Такси, комисиони, наказателни лихви, неустойки и разноски по кредита – съгласно ценовата политика на финансовата институция. Публичното обсъждане ще се проведе на 28.03.2024 от 17:30 часа в лекционната зала на читалище „Георги Кондолов-1914“, гр. Царево. 

Коментари, въпроси и предложения във връзка с проектите, за който Община Царево има намерение да поеме дългосрочен дълг могат да се изпращат преди обсъждането по електронен път на официалната електронна поща на общината: tsarevo@gmail.com , както и писмено чрез деловодството на Община Царево на адрес гр. Царево, ул. „Хан Аспарух“ № 36.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега