Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На 3 март в Библиотеката прожектират филмите „Под игото“ и „Свобода или смърт“

На 3 март в Библиотеката прожектират филмите „Под игото“ и „Свобода или смърт“

Входът за събитията е свободен.

На 3 март от 17:00 часа в Библиотеката ще бъде излъчен филмът „Под игото“ от 1952 г. Историческата драма е по едноименния роман на Иван Вазов. Сценарият е на Павел Спасов и Георги Крънзов. Режисьор е Дако Даковски, а оператор - Бончо Карастоянов. Автор на музиката във филма е Филип Кутев.

В ролите ще видите: Мирослав Миндов, Лили Попиванова, Петко Карлуковски, Васил Кирков, Петър Димитров, Ганчо Ганев, Стефан Пейчев, Константин Кисимов, Иван Димов, Георги Раданов и други.

„…Краят на зимата на 1876. През една бурна нощ в Бяла черква се завръща Иван Кралича. Избягал е от Диарбекир, където е бил изпратен на заточение от турците…”

На 3 март от 18.30 часа ще бъде излъчена историческа драма от 1969 г. „Свобода или смърт” по сценарий на Васил Попов. Режисьор е Никола Корабов, оператор - Константин Джидров, а музиката е на Красимир Крюкчийски. В ролите ще видите: Милен Пенев, Коста Цонев, Кирил Господинов, Стефан Илиев, Апостол Карамитев и други.

„… 1876 година. На австрийския параход "Радецки" заедно с останалите пасажери пътуват и 200 български революционери, преоблечени като градинари. Предвожда ги воеводата Христо Ботев. Тяхната цел е да се включат в освобождението на България от турско робство, затова принуждават капитана да спре на българския бряг. Пътят на четата към Врачанския Балкан е низ от битки и сражения с турските войски. Бунтът във Враца е потушен и никой не се присъединява към четниците. Думите "Свобода или смърт", извезани на знамето, се превръщат в символ на тяхната вяра и жертвоготовност. В последното сражение загива и големият поет и революционер Христо Ботев…”

Входът за събитията е свободен.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега