Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На Йордановден хрърлят кръста от обновения мост

На Йордановден хрърлят кръста от обновения мост

Тази година ритуалът по Спасяване на Светия кръст ще се проведе на обновения Мост. Всички куражлии, желаещи да вземат участие в надпреварата в ледените води на Черно море на 6-ти януари, Йордановден, трябва да имат навършени 16 години.

Тази година ритуалът по Спасяване на Светия кръстще се проведе на обновения Мост.Всички куражлии, желаещи да вземат участие внадпреварата в ледените води на Черно море на 6-ти януари,  Йордановден,трябва да имат навършени 16 години. Записването ще се извършва в самия ден от09:30 до 10:45 часа на Моста само срещу представяне на лична карта, документ заактуален медицински преглед и подписване на декларация, с която поематотговорност за здравословното си състояние. 

Честванията за Йордановден ще започнат още в 08:30часа на 6-ти януари, когато Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополитИоаникий и бургаското духовенство ще отслужат празнична Света литургия в храм„Св. Богородица". 

Благославянето на бойните знамена от Воененгарнизон - Бургас от дядо Иоаникий и молебенът за здраве на българскотовойнство ще започнат от 10:30 часа на площад „Атанас Сиреков", пред ОбщинаБургас. 

В 10:45 часа ще стартира литийното шествие заСпасяването на Светия кръст, в което по традиция се включват голяма част отжителите и гостите на града. То ще премине по маршрута пл. „Атанас Сиреков“ -ул. „Алеко Богориди" – Приморски парк – Моста. Хвърлянето на Светия кръств морето и спасяването му ще бъде с начало 11:15 часа. 

На 6-ти януари се навършват и 166 години отрождението на поета -революционер Христо Ботев. Той ще бъде почетен с цветя ивенци в 11:30 часа пред бюст-паметника му в Приморски парк.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега