Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Националният празник беше тържествено отбелязан в Поморие

Националният празник беше тържествено отбелязан в Поморие

Преклонението пред паметта на героите, загинали за Отечеството, започна още на 1-ви март в салона на НЧ „Просвета 1888“ с концерт-спектакъла „Евангелие за българи“.

139-годишнината отОсвобождението на страната ни беше отбелязана с тридневни тържества натериторията на Община Поморие. Преклонението пред паметта на героите, загинализа Отечеството, започна още на 1-ви март в салона на НЧ „Просвета 1888“ сконцерт-спектакъла „Евангелие за българи“ и продължи на сцената на НЧ „Светлина1939“ с музикално-поетичния спектакъл "За Свободата, братя“. Внавечерието на празника децата на Ахелой също подариха невероятенконцерт на своите съграждани в залата на НЧ „Светлина 1934“.

Днес венци и цветяобсипаха паметната плоча на участниците в Освободителната война, намираща се вцентъра на град Поморие. В знак на признателност към тяхното дело свещеницитеот църквата „Свето Рождество Богородично” отслужиха пред монументаблагодарствен молебен. Тържественото честванезапочна с издигане на националното знаме от почетен караул. Ритуалът преминапод звуците на химна в изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент АнгелПанцирков.

Възрожденските песнина гостите от квартет „Бургас“ приповдигнаха празничния дух, но за негодопринесоха и децата от театрална формация „Светулка” при НЧ „Светлина 1939“,както и  възпитаниците от 3.А. клас на ОУ „Христо Ботев” Поморие.  Изпълненията на танцьорите от Детски фолклорентанцов ансамбъл „Раковина” бяха цветният финал на програмата, като по традициявсички присъстващи се хванаха на право българско хоро.

Пред величието набезсмъртните участници в Освободителната война днес се преклониха десеткижители и гости на града. На церемонията по отбелязване на светлата годишнинаприсъстваха заместник – кметове Янчо Илиев и Илия Джингов, председателят наОбщински съвет Адам Адамов и общински съветници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега