Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 100 населени места са без ток заради дъждовете

Над 100 населени места са без ток заради дъждовете

Данни за бедстващи хора няма, категорични са от Националния щаб за борба с наводненията.

"Над 100 населени места в Северозападна България са без ток в следствие на проливните дъждове през последните часове. Това са териториите – Видин, Враца, Монтана и София (област). Приблизително около 29 хил. клиента, които са без електричество. На територията на област Монтана има една подстанция, която е със сериозен проблем. Прави се всичко възможно да се пусне резервното захранване". Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от БНР.

Данни за бедстващи хора няма, категорични са от Националния щаб за борба с наводненията. Най-сериозно е положението в София и София (област). Освен в района на София сериозно е положението и в Югозападна България. Транспортният министър Росен Желязков уточни, че към момента има затруднения с три бързи влака.

“Най-тежка, най-напрегната е ситуацията в община Нови Искър, село Мировяне. Река Блато вдигна много нивото, наложи се за защита на гражданите да се строят диги. Обмисля се частична евакуация на застрашените къщи. Към момента оценката е, че няма непосредствена опасност за живота. След това върви надолу по поречието на Струма. Предвид изпускането на язовир “Студена“ и високите скатни води, повишиха речните нива на река Конска и река Струма“, уточни главен комисар Николай Николов, директор на Пожарната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега