Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 1100 убити след атаката на "Хамас" срещу Израел

Над 1100 убити след атаката на "Хамас" срещу Израел

На извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН, което се проведе при закрити врата, много от страните членки осъдиха "Хамас" заради масираните нападения срещу Израел, а САЩ изразиха съжаление, че няма единодушие по темата.

Над 1100 са вече загиналите в Израел и Палестина след масовото координирано нападение на бойци на радикалното палестинско движение "Хамас", което започна рано в събота. В Газа въздушните удари са принудили 123 000 палестинци да напуснат домовете си, близо 74 000 са потърсили подслон в училищата, според данни на Организацията на обединените нации.

Няколко  държави съобщиха, че техни граждани са били убити или отвлечени от "Хамас".

Съветът за сигурност на ООН проведе снощи кризисни преговори.

На извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН, което се проведе при закрити врата, много от страните членки осъдиха "Хамас" заради масираните нападения срещу Израел, а САЩ изразиха съжаление, че няма единодушие по темата. Не беше направено нито съвместно изявление, нито беше постигната обвързваща резолюция на Съвета.

Тази нощ продължи изстрелването на ракети от палестинския анклав Газа към Южен Израел. Експлозии бяха чути в централната част на Израел и в предградия на Тел Авив, съобщи Си Ен Ен. Според медията палестинската групировка "Хамас" твърди, че атакува летище "Бен Гурион" в града. Жителите на северния израелски град Сдерот получиха нареждане да останат по домовете си заради предполагаемо проникване на палестински бойци в района.

Подобно нареждане беше издадено и за живеещите в кибуца Мигдал Оз на Западния бряг. Десетки израелци са взети за заложници от "Хамас". Най-малко 700 души са загиналите в Израел от събота досега, а убитите палестинци са над 400. Ранените и от двете страни са хиляди.

Израелският президент Ицхак Херцог и съпругата му посетиха ранени войници в израелска болница. По-късно в обръщение към нацията той заяви, че страната минава през труден и болезнен период на несигурност, но според него враговете са подценили духа на израелците. Херцог призова хората да запазят единството си.

"Това отвратително деяние, което започна по средата на шабат, да преминеш границата, за да извършиш нападение, е непростим грях. Грях, осъществен не само от терористична организация, но от ос на злото, чиято база е в Иран и чиито зли клетки постоянно работят, за да ни подкопаят, нашия дух, нашия суверенитет и това кои сме ние като народ и страна. Братя и сестри, ние сме във война за нашия дом и ние ще победим".

Най-малко трима граждани на САЩ са били убити при нападенията на бойци на "Хамас" срещу Израел. В резултат на атаките живота си е загубил и френски гражданин.

Смята се, че десет непалски граждани са загинали в сраженията в Израел. Други девет са в неизвестност. За загинали свои граждани съобщиха и Камбоджа, Тайланд, Украйна и Великобритания.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега