Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 12000 души подадоха предварително попълнени данъчни декларации за ден

Над 12000 души подадоха предварително попълнени данъчни декларации за ден

Средното време за попълване на декларацията до момента е под 10 минути, похвалиха се от НАП.

Над 12 000 души се възползваха от новата електронна услуга на НАП подадоха предварително попълнени данъчни декларации за ден. Това съобщиха от приходната агенция. Статистиката сочи още, че над 80% от формулярите са подадени без промяна. В останалите случаи са добавени ръчно доходи от наем и ползвани данъчни облекчения.

Средното време за попълване на декларацията до момента е под 10 минути, похвалиха се от НАП. Потребителите пък споделят, че новата декларация е по-удобна за ползване и подаването й изисква значително по-кратко време. От приходната агенция допълнително улесниха потребителите като пуснаха и видеоинструкция за попълване на новата декларация в YouTube.

Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) имат достъп до предварително попълнена информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения,  граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица.

Срокът за подаването на декларацията е 30 април 2020 г., като отстъпка от 5% от данъка за довнасяне може да се ползва при деклариране по електронен път и плащане до края на март, припомнят от приходната агенция. Условие за отстъпката и за ползването на данъчно облекчение е лицето да няма неплатени публични задължения. 

От НАП съветват клиентите си да избягват лични посещения в офисите заради ситуацията, свързана с корона вируса,  като декларирането на доходите и внасянето на данъка могат да бъдат извършени изцяло по електронен път без такса.

<iframe width=447 height=300 src=https://www.youtube.com/embed/qX8ePZs8To4 frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега