Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 13 години затвор за убиеца от Невестино

Над 13 години затвор за убиеца от Невестино

Окръжен съд Бургас наложи наказание 13 години и 4 месеца лишаване от свобода на Венцислав Делев за убийство. Той е признат за виновен в това, че на 23.11.2014 г. около 16.00 – 17.00 часа в село Невестино, община Карнобат в къща, обитавана от 74-годишен мъж, чрез нанасяне на удари с дървен сап и посичащ предмет, умишлено го умъртвил, като деянието е извършено с особена жестокост. Според обвинителния акт Делев е причинил единадесет рани на пострадалия в областта на главата.

Окръженсъд Бургас наложи наказание 13 години и 4 месеца лишаване от свобода на ВенциславДелев за убийство. Той е признат за виновен в това, че на 23.11.2014 г. около16.00 – 17.00 часа в село Невестино, община Карнобат в къща, обитавана от 74-годишенмъж, чрез нанасяне на удари с дървен сап и посичащ предмет, умишлено гоумъртвил, като деянието е извършено с особена жестокост. Според обвинителнияакт Делев е причинил единадесет рани на пострадалия в областта на главата.

Днес Окръженсъд Бургас допусна делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие,след като подсъдимият се призна за виновен и потвърди фактите, изложени вобстоятелствената част на обвинителния акт. Делев даде съгласие събраните вдосъдебното производство доказателства да бъдат ползвани от съда при постановяванена присъдата.В процеса каточастни обвинители и граждански ищци бяха конституирани двете дъщери напострадалия. По тяхно искане съдът допусна до разпит само един свидетел, койтодаде показания във връзка с претендираното от тях обезщетение в размер на по250 хил. лева за причинени неимуществени вреди.                

Представителятна държавното обвинение пледира, че поддържа обвинението и счита фактите,посочени в обвинителния акт, за доказани. Той намира, че всички материали поделото напълно кореспондират с направените самопризнания от подсъдимия. Спореднего престъплението е извършено с особена жестокост и по особено мъчител начинза пострадалия, като са му нанесени 11 удара в областта на главата. Прокурорътпоиска на Делев да бъде наложено максимално предвиденото наказание лишаване отсвобода за срок от 20 години, като при постановяване на присъдата съдът даотчете младата възраст на подсъдимия и след редуциране на наказанието, той даизтърпи 13 години и 4 месеца лишаване от свобода.  Прокурорът посочи, че деянието е извършеносамо четири месеца, след като Делев е навършил пълнолетие.           

За извършено престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Защитникътна Делев пледира съдът да го оправдае по квалифициращото обстоятелство посоченов обвинителния акт, че деянието е извършено по особено мъчителен начин заубития. Според адвоката деянието е безспорно доказано, но в обвинителния актлипсват данни, които да обосновават правен извод за причиняване на смърт поособено мъчителен за жертвата начин. Той посочи, че противоречия по фактитеняма, но те не са анализирани правилно от прокуратурата. Защитникът предоставина съда да прецени какво наказание да наложи на подсъдимия. Той помоли само прииндивидуализирането на наказанието съдът да вземе предвид младата възраст наДелев и обстоятелството, че у него е предизвикано раздразнение от страна нажертвата.            

Впоследната си дума Делев изрази съжаление за стореното от него.Съдебниятсъстав, след като се запозна с аргументите на страните и събранитедоказателства по делото, и като взе предвид младата възраст на подсъдимия, присъдина Делев наказание 20 години лишаване от свобода, което след редуциране с 1/3,предвид реда, по който се води съдебното производство, го осъди на 13 години и4 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим взатвор. Съдът разпореди да бъде приведено в изпълнение и наложено на подсъдимиянаказание от 6 месеца лишаване от свобода по предходно негово осъждане закражба, което е било отложено за изпитателен срок от две години.           

Бургаскиятокръжен съд осъди Делев да заплати по 100 000 лв. обезщетение награжданските ищци за причинени неимуществени вреди. Присъдатаможе да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съдБургас. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега