Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 200 от получените сигнали за паднали дървета и клони са във Варна, в Бургас – броят им е над 40

Над 200 от получените сигнали за паднали дървета и клони са във Варна, в Бургас – броят им е над 40

Отворени са всички пътища и в област Бургас. Около 40 населени места са без ток, като нашите екипи продължават да отстраняват паднали дървета съвместно с пътните служби, съобщи гл. комисар Джартов.

В област Варна са евакуирани всички хора от автомобили. Оставена е верижна машина в Аксаково, която да се ползва при необходимост. Към 15 часа вече бе отворен пътят Слънчев бряг – Обзор.

Все още остава бедственото положение в общините Варна, Вълчи дол, Суворово, Дългопол, Аксаково. Около 11 са населените места без ток в общините Вълчи дол, Суворово и Аксаково. Към момента 17 екипа на РДПБЗН-Варна обработват 35 сигнала за паднали дървета и клони. В областта вятърът вече е утихнал.

Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ обяви, че във връзка с получен сигнал за пострадали 4-5 души в комплекс „Кольови извори” поради разхерметизирана камина и изгаряне от горещата вода, към мястото е насочен високопроходим автомобил с цел евакуацията им.

В Област Шумен са регистрирани 28 произшествия – паднали дървета, заснежени, затворени пътища и коли, които не могат да се придвижат. 49 души са евакуирани от нашите служители. Към момента няма данни за бедстващи хора, няма загинали и пострадали. Остава бедственото положение в общините Хитрино, Венец, Каолиново, Никола Козлево, Нови пазар и Каспичан. Главните пътища Шумен – Силистра и Шумен – Русе са отворени за движение. Автомобилите на пожарната, които попаднаха в снежния капан, вече са освободени.

В област Добрич ситуацията също се нормализира – няма бедстващи хора и затворени пътища.

Отворени са всички пътища и в област Бургас. Около 40 населени места са без ток, като нашите екипи продължават да отстраняват паднали дървета съвместно с пътните служби. Вятърът вече е утихнал.

ГДПБЗН има готовност при необходимост да предостави в цялата страна агрегати при спряло електрозахранване, обобщи ситуацията гл. комисар Джартов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега