Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 2000 бургазлии четоха заедно в автобуса разказа "Калинката" в Деня на книгата

Над 2000 бургазлии четоха заедно в автобуса разказа "Калинката" в Деня на книгата

Доброволци разпространяваха книжка с разказа по линии Б1, Б2, 11 и 12.

За седми път Бургас отбеляза Деня на книгата (23 април) с инициативата "Четем заедно една книга". Във вторник над 2000 жители и гости на града "четоха заедно" разказа "Калинката" на популярния писател и сценарист на някои от най-хитовите сериали у нас - Александър Чобанов. Доброволци разпространяваха книжка с разказа в автобусите по линии Б1, Б2, 11 и 12.

Традиционната проява е по инициатива на бургаското читалище "Изгрев 1909", което съчета Деня на книгата със своя 110-и рожден ден. В рамките на кампанията в Бургас гостува самият Александър Чобанов, който се срещна със свои почитатели.

"Любовта ми към четенето бе провокирана от двамата ми дядовци, а писането започна с подтик от страна на учителката ми по литература. Тя още следи развитието ми и винаги идва на представянията на книги. Помня много ясно деня, когато прописах. После започнаха сценариите, това ми даде много дисциплина", сподели още Чобанов пред бургаските си почитатели. Той разказа за филма "Слънчев бряг", който е сниман в Бургас и предстои да излезе по кината тази година.

Заслужени аплодисменти и много настроение предизвика театралният етюд на учениците от класа по актьорско майсторство на НУМСИ "Проф. П. Владигеров" с преподавател Даниела Георгиева-Стоянова. Талантливите младежи се превъплътиха в героите от разказа "Калинката".

Идеята в един ден, един град да чете една книга датира от 1998 г. За първи път се реализира в Сиатъл. Моделът "One City, One Book" е познат в Германия, Англия и Ирландия. По-рано през април в Холандия също се проведе подобна инициатива, с която страната отбеляза националната си Седмица на книгата.

През 2013 г. народно читалище "Изгрев 1909" за първи път приложи тази добра практика в града и представи младия писател Явор Веселинов, последван от авторите Керана Ангелова, Радослав Гизгинджиев, Янчо Чолаков, Радко Пенев и Георги Бърдов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега