Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 250 даровити деца се обучават в бургаската математическа гимназия

Над 250 даровити деца се обучават в бургаската математическа гимназия

Бургаската математическа гимназия даде неоспоримо доказателство за качеството на обучение, което осигурява на своите ученици. През мината учебна година 49 ученици от ПМГ „Акад. Никола Обрешков” са участвали в последния кръг на националните олимпиади по всички учебни предмети.

Бургаскатаматематическа гимназия даде неоспоримо доказателство за качеството на обучение,което осигурява на своите ученици. През мината учебна година 49 ученици от ПМГ„Акад. Никола Обрешков” са участвали в последния кръг на националните олимпиади по всички учебни предмети. Товадава възможност на училището да получи финансиране от Националнатапрограма  „С грижа за всеки ученик” ипрез тази учебна година да сформира 27 школи, в които да подготви за бъдещиизяви над 250 даровити деца.

Модул1 на програмата на образователното министерство „С грижа за всеки ученик” целида осигури възможност за допълнително обучение на деца с изявени възможности.Субсидиите се полагат на всяко училище, чиито ученици в предходната година садостигнали до националните кръгове на олимпиади по изучаваните предмети.Финансирането се определя от броя на участниците, допълнително се отпускат и сумиза всеки лауреат.

Талантитеот Бургас и техните преподаватели успяха да осигурят на ПМГ общо 41 360лева, с които да продължат подготовката си. Въпреки математическия профил нагимназията, през тази година тук ще работят школи по абсолютно всички  изучавани предмети. Запърви път ще има школа по история и цивилизация. Субсидията за нея осигуриседмокласничката Мария Андреева  –лауреат от националната олимпиада през миналата учебна година. Децаот математическата гимназия представиха Бургас на олимпиадата по руски език.Това прави възможно сформирането на две школи по дисциплината, финансирани отМОН.

Наминалогодишната олимпиада по английски език от общо 9 ученици от  Бургас , 8 бяха от математическата гимназия.Доброто им представяне донесе на ПМГ субсидия за две школи през тази година. Школиза допълнително обучение по математика ще има във всеки випуск - националнитесъстезатели и лауретите по този предмет са най-много. Благодарение наприсъдената оценка 6:00 на националната олимпиада по математика седмокласникътРадостин Петровдори не се яви на приемен изпит, който езадължителен за всички ученици в страната.

Математицитетрадиционно са следвани от талантите пофизика и информационни технологии.  Презтази година даровитите ученици на ПМГ ще се подготвят още по астрономия,математическа лингвистика, български език и литература, философия, география иикономика, биология, химия, безопасност на движението, техническо чертане, труди техника и други дисциплини. Във всяка от школите ще се обучават от 5 до 15деца.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега