Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 5000 полицаи пазят студентите днес

Над 5000 полицаи пазят студентите днес

Над 5000 полицаи ще следят за реда и сигурността на местата, където студентите ще празнуват днес. Силите на реда ще бъдат съсредоточени в по-големите зимни курорти, в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Над 5000 полицаи ще следят за реда и сигурността на местата, където студентите ще празнуват днес. Силите на реда ще бъдат съсредоточени в по-големите зимни курорти, в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Ако се съди по потока от студенти на международната автогара, то най-желаната дестинация за празнуване тази година е Банско, за където са потеглили осем извънредни автобуса. Студентите, които смятат да се придвижват от купон на купон с автомобили е добре да имат предвид, че пътните полицаи ще са разположени по най-горещите точки в градовете. Ще тече операция за проверка за алкохол и наркотици, както и за техническа изправност на автомобилите.

По традиция, за да улесни прибирането на празнуващите по домовете им в София, които са основно в Студентски град, ще се осигури нощно движение по автобусни линии № 94 и 280 от 00.00 часа до 5.00 часа на 8 срещу 9 декември 2012 г.

Служителите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са проверили общо 796 обекта - дискотеки, ресторанти, почивни станции, хотели, туристически хижи и др. Повечето обекти, където предстоят тържества, са съсредоточени в курортите (Банско, Боровец, Пампорово, Сандански, Мелник и др.), както и в големите областни градове - София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград.

В 193 от проверените обекти са констатирани 470 нарушения на изискванията за пожарна безопасност, най-често свързани с лиипса или неизправност на евакуационно осветление, неизправни ел. инсталации, възпрепятствани евакуационни изходи, липса или неактуализирана организация по пожарна безопасност, недостатъчен брой или неизправни уреди за пожарогасене и др. За тяхното отстраняване са връчени съответно 193 писмени разпореждания, 30 акта за установяване на административно нарушение (девет в София; шест в Пловдив; пет в Бургас; по три във Варна и Пазарджик и по едно в Кърджали, Ловеч и Сливен).

Проведени са извънредни инструктажи за безопасност при  пожарогасене и спасителни дейности в обектите, като акцентът е върху опасността от употребата на пиротехнически изделия. От ГДПБЗНса предвидили дежурства в обекти и населени места, където ще има най-много младежки увеселения. 192 заведения са проверени от столичните полицейски служители. На управителите са дадени предписания за спазване на работното време, режима на присъствие на малолетни и непълнолетни в заведенията, разпространението и употребата на наркотични и упойващи вещества, недопускане на посетители с оръжие и начина на съхранението му в обектите.

Към днешна дата на служители в заведенията са съставени 252 разпоредителни протокола по чл. 55 от ЗМВР, 59 предупредителни протокола по чл. 56 от ЗМВР и са изготвени 12 уведомителни писма на основание чл. 57 от ЗМВР. Вече започнаха и съвместни проверки за спазване изискванията на ЗЧОД в заведения, охранявани от фирми или звена за самоохрана, които ще продължат до края на месеца. От 21 ноември досега са проведени шест специализирани полицейски операции, като са проверени общо 38 заведения и са изготвени 12 констативни протокола, съставени са девет разпореждания по чл. 55 от ЗМВР.

Проведени са разговори за спазване на пропускателния режим в заведенията за недопускане на инциденти при струпване на посетители, както и за внасяне и употреба на самоделни взривни устройства, пиротехнически изделия и огнестрелни оръжия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега